IT 界討論區:幫手換水呀(13)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

係咁嫁啦, IT呢樣野無一分錢一分貨
大把公司都係靠關係報tender

九十萬又六位數
廿萬又六位數
冇三十萬寫隻non native app都難啦

個價咪岩囉,做得native la,我都有寫過app
man day多performance差,有時仲crash已經比多左好多,個質素 vendor

如果價啱說冇野好講
擺到明利益輸送就冇計

根本客果面無明確要求, feature 行到就得
讀左3年好似仲係好廢咁, programming language學得唔算多 而且又唔精
搵intern 睇d requirement覺得自己好似乜都唔識咁 先讀得幾年邊識咁多野...
定係你地以前都係咁架? 我係咪應該有理冇理做左先(如果請)
HD 做左三年P仔前幾日裸辭左
依家好驚搵唔到工

一樣喎
依家好驚搵唔到工

一樣喎

好工難求
依家好驚搵唔到工

一樣喎

唔會搵唔到工
不過搵唔搵到啱心水既工就
依家好驚搵唔到工

一樣喎

唔會搵唔到工
不過搵唔搵到啱心水既工就

點會搵唔到 除非你3年做P都冇乜學野
讀左3年好似仲係好廢咁, programming language學得唔算多 而且又唔精
搵intern 睇d requirement覺得自己好似乜都唔識咁 先讀得幾年邊識咁多野...

搵煙腸中兩個requirement就去馬啦
香港公司係鍾意post jobad 錢都省幾個位夾埋一個post

無, 上年degree fg 乜都唔識
靜識java 面試扮到好醒
印哂ui上去見

對方肯出19k請個fg

fg翻左3個星期inhouse p.間公司主要寫c# erp。我主要系負責del bug.無得做development.是否應該轉工?
fg翻左3個星期inhouse p.間公司主要寫c# erp。我主要系負責del bug.無得做development.是否應該轉工?

你覺得有無發展機會先

你覺得有無發展機會先

咩叫發展機會?間野有個manager,下面有3個sa.我同另外個同事做p.
又到扮工星期一

你覺得有無發展機會先

咩叫發展機會?間野有個manager,下面有3個sa.我同另外個同事做p.

又有人比人當狗撚
比人扣起2個月糧都做
出去唔好同人講你逗緊16k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞