IT 界討論區:幫手換水呀(13)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點
比太耐野你怕你一日即走添呀

太多
新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

而家d fg咁進取
其實寫php有冇前途?我睇jobsdb好多公司都用C#同Java,我驚寫寫下php之後轉工有困難

PHP 整簡單野還可以
大型project 會用其他
不過其實PHP夠做好多中小型公司嘅system
如果php project做大左 好多時要用其他方法optimize performance
好似係

其實我想知如果做落左想轉工咪好難轉去做C#同Java? 淨係可以轉番去php
其實寫php有冇前途?我睇jobsdb好多公司都用C#同Java,我驚寫寫下php之後轉工有困難

PHP 整簡單野還可以
大型project 會用其他
不過其實PHP夠做好多中小型公司嘅system
如果php project做大左 好多時要用其他方法optimize performance
好似係

其實我想知如果做落左想轉工咪好難轉去做C#同Java? 淨係可以轉番去php

新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

想佢一口氣比哂我
佢而家啲野我通常hea番幾個鐘再慢慢做都做得切
收工前都交到貨
但有個唔好既地方就係啲新同事開始懶得google直接問我
新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

忙到仆街=好?
我瀨過野啦
連自學其他野都冇時間
不如邊hea邊學邊炒股,六日freelance好過
新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

忙到仆街=好?
我瀨過野啦
連自學其他野都冇時間
不如邊hea邊學邊炒股,六日freelance好過

我上一份就好chur,比親我做都係即日完成,有日我搞唔掂就
新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

新工有野學但有啲hea
係咪應該轉工
利申fg番左一星期

一星期你想佢點

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

太多

想佢一口氣比哂我
收工前都交到貨

想問下呢各位IT 界既巴打
工作文化同前景黎講
Cmi 同 OOCL 既Technology GT , 一個無scheme A 一個有,一個做network 一個做system admin server network , 人工相約 點簡好?

次次都加18%以上,唔洗ot,準時走,必有雙糧,bonus一定有,好多in house training,工作文化好,考cert讀書有subsidy
利申:做梗OOCL,啱啱果次加左20%

lm

點會無,公司大把錢,做到野其實都想留人

講到好吸引咁
hold住人地個offer三個禮拜先黎withdraw好過意唔去
對唔住呀
hold住人地個offer三個禮拜先黎withdraw好過意唔去
對唔住呀

對唔住呀

工作文化同前景黎講
Cmi 同 OOCL 既Technology GT , 一個無scheme A 一個有,一個做network 一個做system admin server network , 人工相約 點簡好?

次次都加18%以上,唔洗ot,準時走,必有雙糧,bonus一定有,好多in house training,工作文化好,考cert讀書有subsidy

對唔住呀

對唔住呀

工作文化同前景黎講

對唔住呀

對唔住呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞