IT 界討論區:幫手換水呀(13)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
假膠味濃

嗯,理想和現實之間我會選擇向人工低頭,只要人工合適就算是夜晚我大概都ok反正未試過

我諗到有咩適合你, 創科局局長可能適合你, 人工又高,又唔駛on call 睇sever
假膠味濃

嗯,理想和現實之間我會選擇向人工低頭,只要人工合適就算是夜晚我大概都ok反正未試過

我諗到有咩適合你, 創科局局長可能適合你, 人工又高,又唔駛on call 睇sever

假膠味濃

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈不用做到那麼高層也可以不用on call看server人工又達標,見過network的可以出到20k,on call看server不是不行,重點還是看人工

假膠味濃

我先唔信有女做support

以前INTERN有同事GRAD左都係做P
樣靚身材正
假膠味濃

20k 又要唔OT又要1-5又要office hour
假膠味濃

20k 又要唔OT又要1-5又要office hour

其實好多呢D工
不過有料做呢D工駛咩做IT
假膠味濃

我先唔信有女做support

以前INTERN有同事GRAD左都係做P
樣靚身材正

(示意)圖都冇張....你覺得你咁講有說服力
假膠味濃

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈不用做到那麼高層也可以不用on call看server人工又達標,見過network的可以出到20k,on call看server不是不行,重點還是看人工

土生土長香港人,身份證有***AZ
如果你是指書面語的話因為我用普通話拼音輸入法,不懂速成,而且不習慣打口語

但你4年經驗?得20K?
HD?
Amber Road 呢間公司好唔好做?

就黎變月經post

無追開,介唔介提醒下小弟

唔該晒巴打,巴打講到唔錯都reject
應該有好路數?

唉,去溫書算

解釋backprop?

咪係backprop

Avoid local minimum textbook答案係用momentum ,當然state of the art research 有好多唔同tricks

我係回佢再上一個comment

Btw sa 仲有冇人用

我依家既目標係要做到紙上談兵既level
都唔知要讀幾耐

巴打讀緊pg定點?

冇讀pg
假膠味濃

土生土長香港人,身份證有***AZ
如果你是指書面語的話因為我用普通話,不懂速成,而且不習慣打口語

不如轉粵拼啦

唉,去溫書算

解釋backprop?

咪係backprop

Avoid local minimum textbook答案係用momentum ,當然state of the art research 有好多唔同tricks

都唔知要讀幾耐

唉,去溫書算

解釋backprop?

咪係backprop

都唔知要讀幾耐

我大概知道 上面d terms既意思,但要我解釋d 野做緊乜,點運作,可能我都係一句起兩句止
上次interview
同個大佬講起之前in過AI/ML野既職位
佢直接話「算吧啦,ML邊會請fresh grad呀」
上次interview
同個大佬講起之前in過AI/ML野既職位
佢直接話「算吧啦,ML邊會請fresh grad呀」

唉,去溫書算

解釋backprop?

咪係backprop

都唔知要讀幾耐

我大概知道 上面d terms既意思,但要我解釋d 野做緊乜,點運作,可能我都係一句起兩句止

都唔知要讀幾耐

所以咪要數學
條女打書面語
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞