IT 界討論區:幫手換水呀(13)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
岩岩開始搵工,去JOBSDB到搵左幾份,send左CV去
唔夠一陣就有間公司覆,話係幫政府搵T contract
想問下會唔會有伏
第一次搵工有D緊張

利申FG, android java

記得call 高少少個價,t con 出手高過市價好多

岩岩電話佢問我想幾錢,我覆佢萬6是咪太低,btw,呢份算唔算係政府工? 因為之前聽講做完政府好難出番黎做??

屌,講到尾咪又係班濕鳩agent
萬6 T contract太低
T contract=一般叫價+20~40%
T con係政府工?唔好玩啦
想問下會唔會有伏
第一次搵工有D緊張

岩岩電話佢問我想幾錢,我覆佢萬6是咪太低,btw,呢份算唔算係政府工? 因為之前聽講做完政府好難出番黎做??

屌,講到尾咪又係班濕鳩agent
萬6 T contract太低
T contract=一般叫價+20~40%
T con係政府工?唔好玩啦

你咩學歷呀 覆佢16k博比人壓? 仲有你在政府地方做唔同政府工 入去公務員隻狗姐
想問下會唔會有伏
第一次搵工有D緊張

degree fg算係掛,我都唔係好清楚政府tcon programmer 可以call 到幾多,但一定唔止十六k ,至於做完tcon 轉返出黎難唔難,我諗係睇人姐,我個sen 以前都係醫管局啲合約p 黎(不過佢當年個價call 得有啲低),佢都轉到出黎。
想問下呢各位IT 界既巴打
工作文化同前景黎講
Cmi 同 OOCL 既Technology GT , 一個無scheme A 一個有,一個做network 一個做system admin server network , 人工相約 點簡好?

次次都加18%以上,唔洗ot,準時走,必有雙糧,bonus一定有,好多in house training,工作文化好,考cert讀書有subsidy
利申:做梗OOCL,啱啱果次加左20%

又衰一份...地點同工作內容都好吸引下...

因為平時冇得派

巴打同病相憐
工作文化同前景黎講
Cmi 同 OOCL 既Technology GT , 一個無scheme A 一個有,一個做network 一個做system admin server network , 人工相約 點簡好?

次次都加18%以上,唔洗ot,準時走,必有雙糧,bonus一定有,好多in house training,工作文化好,考cert讀書有subsidy

巴打同病相憐

咩工快講
工作文化同前景黎講

巴打同病相憐

咩工快講

有冇人聽過一間叫Will In technology寫an既公司
見到佢play store d app冇下載量 究竟係咪伏嚟
其實web 過多幾年仲呃唔呃到飯食
個個都識咁
係咪要學下ml之類增值下自己

其實web 過多幾年仲呃唔呃到飯食
個個都識咁
係咪要學下ml之類增值下自己

考試做功課 同 present完全兩件事黎

唉,去溫書算

解釋backprop?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞