IT 界討論區:幫手換水呀(13)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
有一份做APP 用UNITY主
要打C同BUILD 3D MODEL
12000 3個月約 5天工作
...
岩岩GRAD

如果你咁都做你真係狗都不如
低賤廉價condom
...
岩岩GRAD

要住先 ???

on9, support 都唔只呢個價啦
...
岩岩GRAD

要住先 ???

fresh grad 三個月做得啲咩
一定要瘋狂OT追進度
...
岩岩GRAD

要住先 ???

一定要瘋狂OT追進度

老老豆豆3個月 你做咁耐 讀咁耐書 覺得比錢班撚屌真係可以跟足原先的requirement出貨? 仲要3個月內 我唔計你debug, testing同改 或者得
好想出國讀postgraduate

讀完就係當地做啦

...
岩岩GRAD

要住先 ???

一定要瘋狂OT追進度

老老豆豆3個月 你做咁耐 讀咁耐書 覺得比錢班撚屌真係可以跟足原先的requirement出貨? 仲要3個月內 我唔計你debug, testing同改 或者得

唔洗考慮 reject
大佬幾年前都唔係呢個價啦
仲要三個月合約
QA同BA 邊個career path會比較好D? 2邊都有offer
QA同BA 邊個career path會比較好D? 2邊都有offer

In general 係BA
有冇巴絲做日資it公司,管理層係架佬,員工過半local。呢d公司點睇 諗住入去做p仔,會有幾多人工?
有冇巴絲做日資it公司,管理層係架佬,員工過半local。呢d公司點睇 諗住入去做p仔,會有幾多人工?

日資準備無限OT

日資準備無限OT

而家玩估數字? 你連公司名都唔講,識傳心都無幫唔到你啦
...
岩岩GRAD

走啦你
...
岩岩GRAD

走啦你

低過support仲要得3個月
個老細好明顯縮骨縮到連福利都唔想比
好撚想轉工呀!!!
唔好意思,無追post+唔熟呢行
想問下it solution 既sales而家好唔好做?搵得多唔多?

SALES 同你搵幾多生意成正比....
可以1萬 可以10萬一個月 ~ 無公價

至於你問好唔好做就睇公司拉 有D公司係人地自然搵你買野 (e.g. M$, emc) 果類
你唔洗SALE 都有客 有D就點SALE 人地都係唔俾生意你
其實好睇你招牌
好撚想轉工呀!!!

IT – 你讀,我請! IT - You Study, We Hire!

https://www.youtube.com/watch?v=2mAW_GeWDBg

https://lihkg.com/thread/323165/page/1?post=9388cc7ff9547419176e9aa13771233d85b355aa

爽,近排無線有個節目煲緊做地盤
宜家政府開始煲IT
等呀豬呀狗都入
IT – 你讀,我請! IT - You Study, We Hire!

https://www.youtube.com/watch?v=2mAW_GeWDBg

https://lihkg.com/thread/323165/page/1?post=9388cc7ff9547419176e9aa13771233d85b355aa

IT - You Study, We Fire!

IT - 你讀,我炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞