Model 3 / Y 集中討論區 (3)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
師兄你lr 行到幾多km
夏天 350左右
冬天 400 掛
無特別計
我每日實行35km左右
打左起碼75折
應該仲可以左慳電d
留待其他師兄解答
我未收車sorry
成日充過 90傷電喎,85-88% 放到 1x% 好 d
如果你係用 SC 更加應該咁做,因為 1X% 充到 8x% 係快過 2x% 到 9x%
,雖然 SC 唔係計時,但尾段充得慢有機會搞到泊車要俾多一個鐘
其實都幾搵笨, 得70%電可以用
唔係用SC
9成 AC
咁習慣要改下 充到8x 放到1 x
Thank you
唔係架 你由90落80會好快
由80落30 會覺得好慢
究竟垃圾運輸署要幾時先肯開返架車既娛樂系統
明明tesla本身已經好安全 P波停低車先可以煲劇睇片打機 行車就會冇得睇
其他國家 Even連大陸咁濕9都可以
香港運輸署仲係on99咁 原地踏步仲成日話要做智慧城市
三元鋰電特性係咁,想電池長命唔可以過充過放
香港好多野講既姐你唔係信丫嘛 智慧城市係用黎監察人口
根本痴撚柒線 係香港啲垃圾法例先咁落後
望住周圍其他國家都有得用tesla睇Netflix youtube,拎埋手掣打機
香港仲係戇撚鳩鳩原地踏步,完全冇一個理由或者原因去support點解要禁止
有時真係懷疑一班垃圾官員/職員 根本冇諗住開通
依啲有電話做到既功能唔開比人都算
Tesla fsd入面啲功能都封先衰
好想要召喚用電話控制架車行前/後
6月rwd/sr交得幾部車
反而LR有返幾百部
訂左sr 既係咪有排先拎到車
我都見到,係咪積左太多LR 單,但我睇番啲DATA, keep 住交車都係LR 多好多,好似除左上年9月之外
加價前正常都訂LR多啲既
但SR交車個數真係好少
係囉,希望下水交番多啲SR, 而家差10萬,但SR VS LR 唔係差好多野,個AWD 又唔係全時,唔係好值
爭10萬電多1/4,4驅拎去跑先有分別
爭個10萬拎去sc分分鐘揸得仲爽過LR
起碼唔洗排隊等
LR 有多幾隻喇叭
但showroom有得試聲
唔係全系列都係一樣喇叭數咩?13隻?
咁入油都唔係入到滿瀉,點都到唔到100%
另外你都未必下下用到著燈行多50km 先入油
佢應該講緊model 3
同埋LR唔好充100%
但SR可以充100%,除非真係要多少少加速度,否則LR真係既Range Difference唔大
仲諗住SR少啲人訂快啲有車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞