Model 3 / Y 集中討論區 (3)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
Dt會聯絡
我係收到email之後wtsapp佢
佢就叫我交錢點點點
我無
淨係收到門市個sales whatsapp confirm order
佢話要等DT聯絡先好俾hkid
完全無講話要俾3萬
睇黎有排等
唔關事三萬佢係落單後3個月內會叫你比,比左之後都係跟返order date黎排,所以三萬幾時交我諗唔係太大分別,總之落單後三個月內就ok
但我爬文睇,同埋個sales 講,交左3萬先開始真正排隊,應該係跟俾3萬果個日子當order date?
比三萬係排隊但日子係跟比二千個日
謝解答
唯有等
繼續佛系等 好彩自己叫有車用唔使等佢架車救命

唯有咁樣安慰自己
起碼賺左無加價先
兩條友一齊去買Y
俾完訂後兩日大家都收到DT叫俾三萬
一個隔日俾左三萬,三個月後配到車
另一條友無俾到,話自己買過幾次新車都唔係咁經驗
等到朋友收車時佢先俾三萬,結果前後等左七個月終於有車
第一身經歷黎,落細訂只係鎖定當時價格唔怕佢加價,三萬先開始排隊
而家三個月應該冇咩可能配到
呢個係幾耐之前既事
唔關事喎,條友有d 9唔搭8...總之佢無俾3萬就一定無車就梗架啦,Tesla都講明,lee 個係智力問題。
而家有討論空間嘅係,係咪遲俾三萬就一定遲收車呢,亦都肯定唔係...
總之想收車就跟住DT 指示做,然後自己諗辦法啦。
1月訂車 2月俾3萬 一開頭話Q2 有車, 而家話Q3. 而家先落訂既人真係起碼出年佛誕
啱啱今日收到交車部 whatsapp,佢係咁寫:

如果confirm訂單,可以先交付3萬首期預繳 (排隊係根據訂車日期($1000/$2000),如你已支付三萬蚊訂金,系統將會以你的訂單日期開始排隊配對)
師兄9個月醒左後再打暈多次,最小一年
跟三萬個日子
而家要咁耐咩
千祈唔好信嗰啲咩第四季下年第四季就差唔多
仲未計其他所有意外,進取啲黎講一年差唔多
訂單日期應該係$2000個日子?
一兩千蚊點會當真係訂黎, 仲話買過幾次新車
有冇人5月尾簽左文件,DT 約實左你月尾收車?
1年先收車?之前上海封左先delay 咁多,而家訂3,4 月應該有掛
咁快? trade in?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞