剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(222)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
唔好自己買喇
唔想特登搵醫生
試下聽下音樂先訓?
首先啦 新鮮感好似我啱啱所講 其實好多方法都可以滿足到 生活上比一啲刺激對方 除非佢指嘅新鮮感係性行為方面啦 咁可能嘗試下一啲新嘅姿勢 睇吓滿唔滿足到佢啦

咁睇法唔同上 絲打你要知道世界上冇人嘅諗法會係一模一樣 就算一出世就一直同你一齊嘅屋企人嘅諗法都唔會同你一樣 諗法上嘅唔一樣其實唔係錯 甚至可能係一個優點 去比更多唔同嘅角度對方思考 大家一齊去諗得全面啲 其實係有進步嘅 (當然要睇吓表達方式係點啦唔可以比到唔舒服嘅情緒對方)
但係如果對方認為呢一啲係缺點嘅話 其實反映住佢覺得自己嘅諗法係啱晒嘅 咁老實講係人都會有少少啦 但係呢一個情況嚟講 你講到係一啲好小嘅事 佢都要企到好硬嘅話 你覺得佢份人算唔算自我中心?專制?

信任呢樣野 一定一定係互相比大家 既然對方之前傷過你一次 你有咁嘅反應其實係好正常 佢唔應該佢亦都冇資格 去話你 因為諗多一步令到你變成咁冇安全感嘅原因 係佢 呢一樣嘢我可以肯定冇人會話你錯
以我自己嘅關係為例 我個ex一開始都好冇安全感 因為佢上一任嘅問題 佢都會忍唔住去睇我電話 但係我理解佢呢一個行為背後嘅原因 其實係佢控制唔到 而比安全感對方正正係大家響呢一段情侶關係入邊最基本要做到嘅嘢 所以我都直接俾咗我個密碼我個ex 佢想睇就睇 我冇做任何虧心事我驚啲咩 時間耐咁 好似半年 佢已經冇再睇我電話
所以呢一樣嘢絕對絕對唔係你嘅錯

令到對方冇空間 咁呢一樣嘢要視乎返你哋嘅相處方式啦 點樣定義冇空間呢一個詞語 我一個禮拜要搵你幾多次先為之有空間 點知為之冇空間 如果絲打你都唔清楚對方係點樣定義呢一樣嘢 我只能夠話 你哋就算拍咗咁多年 你哋都冇溝真正嘅溝通 咁溝通問題從來都唔係一個人嘅錯 兩方面都有錯 唔希望你攬晒上身

最後佢想出去玩 咁呢一樣嘢真係好純粹嘅性格問題 或者絲打你可能滿足到佢一啲奇怪嘅癖好 佢就唔會想出去玩 因為其他人滿足唔到佢
但係講到呢一到 唔知道絲打你察唔察覺你哋戀愛觀上邊價值觀上邊其實都好大分別
一個好認真 一個未玩夠 如果大家足夠愛對方呢一樣嘢我相信係可以解決嘅 但係你覺得解唔解決到?
音樂會令到我更加唔開心
就係佢唔愛我了 以前會因為愛我而心軟 留返係我身邊 而家佢企得好硬
Btw好多謝你
雖然唔係 但佢係我想要嘅人 想同佢過生活 就算唔係佢嘅唯一
睇下書? 睇到攰就訓
明白 因為你仲好掛住以前佢好錫你嗰種感覺 因為佢係你嘅初戀 佢令到你學識咗點樣去愛人 所以好想同佢行埋落去
相信絲打你都聽過好多人講 對方唔值你咁傷心啦
咁不如我哋一齊諗吓 點樣令到佢認為你係佢嘅唯一?
如果我哋解決到咁就最好啦
咁但係如果我哋諗咗好耐都解決唔到 你應承我 慢慢放低佢好唔好?
我從來唔睇書 想食藥多啲 想一次過食曬
我咩都同佢講曬 講左呢排我生活得幾苦 講我有幾愛幾掛住佢 想佢返嚟 但佢反而反感我講呢啲
食藥唔會死 唔好做埋d 咁ga 野唔該
而家唯有希望同佢以朋友嘅關係相處嘅時候佢會重新愛上我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞