剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(222)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
打底晒想屌佢 想同佢講嘅野真係好有用
緊要可以啦幫到你地就好
我都係陪你傾下偈咋 唔算係呢啲咩counselling
見到你地諗通咗 其實我都好開心㗎
我有時間都會盡快覆你㗎
唔開心就放膽咁講啦
一齊為自己嘅目標進發
加油加油
見佢一日可以約兩個唔同嘅女仔出去 到底佢呢個賤男係諗啲咩野
漁翁撒網願者上釣
佢依家嘅戀愛觀 根本就無唯一呢個概念
絲打你諗清楚佢值唔值得你咁付出

老實講就咁同你傾咗一晚 都覺得到你份人專一 深情 願意付出 同 關心其他人感受 呢啲都係好好嘅優點

但同時聽咗咁耐條友我so far聽唔到佢有一個身為男人會欣賞佢嘅位 甚至對佢反感

加油你會忘記佢的 你會知道佢根本襯唔起你
佢仲同我講話而家一日一女 每日約唔同女仔出街
有啲見兩次已經想同佢一齊 真係好唔知點講
我覺得佢只係想俾你見到佢幾有market姐 佢想控制你 想同你講只要你唔做我SP我好快就俾人搶走㗎啦 所以你好快啲應承我做sp啦好撚賤

但諗深一層佢又係好自卑吧 你係有market嘅話洗鬼就圍同人講咩人哋有眼睇嘅 係咁講咪見到佢幾自卑
可能佢想曬命/想令我快啲死心 唔使再煩住佢要復合
都有可能㗎 但無論係點都好 你都見到個效果其實都係對你嚟講係負面
所以 一齊同班巴絲大叫啦一齊大聲啲講 屌佢老母死仆街 祝佢不舉!!!!
想講下自己過去幾個禮拜嘅心情變化因為現實唔會有人想知我嘅心情變化,所以我上嚟講如果大家都有相關嘅心情,應該都係正常嘅不過我同佢一齊嘅時間短,心痛嘅時間可能會短好多有啲長,歡迎tldr,我只係想打出嚟

一星期冷靜期期間我嘅情緒係非常之唔穩定,接近乜都做唔到,中途我大概lur咗佢半日,佢唔理我之後,我已經進入咗失戀mode,del咗whatsapp記錄,唔再理佢,因為我要趕deadline。之後佢就打嚟講分手,佢陳述咗一大堆原因,我當刻都俾佢說服咗,分手頭幾日都深信分開係對我哋最好嘅結果,我即時unfollow咗佢ig,我知道我唔會想睇到佢嘅所有嘢,睇到只會傷心。

進入第3個禮拜,開始幻想復合,另一邊個腦又同我講呢個人一早已經唔鍾意我,以及另外一大堆缺點,兩種想法不斷拉扯正常操作包括有上網睇點樣復合 睇完就睇完,睇完心情可能會好咗。呢段時間係自責到不得之了,真係有種覺得我要為關係結束負上全責嘅感覺,不斷諗佢分手嘅時候所講嘅問題,好想同其他人分享,唔講唔舒服。

第7個禮拜,我掛到佢掛到好好好好辛苦,加上我病咗,仲要同一時間考試,非常窒息,結果忍唔住揾咗佢講嘢,淨係say咗佢hi就冇了。佢第二日已讀不回,符合預期,而且我又要溫書又病到好攰,我冇因此而唔開心。第3至第7個禮拜嘅感覺亦由佢已讀我嘅訊息嘅一刻結束。寧濫勿缺嘅感覺不斷湧上心頭。

第8個禮拜,開始諗整段關係入面自己嘅不足,唔再只係局限於近因,而係諗遠因,過程中亦明白自己真係有好多不足,亦都承認佢都有好多不足,唔會再為對方揾理由掩飾佢嘅不足。心入面好想同對方道無數個歉,其實都好傷心,好掛住佢,不過比起早期明顯減弱,同埋依然好期待有復合嘅一日。呢段時間我唔敢睇所有有關感情嘅嘢,唔想見到女朋友,拍拖,等字眼,唔想同其他人談及。見到所有嘅女都係唔及ex好,全部睇唔上眼。

去到第10個禮拜,基本上唔會特別喺唔適當嘅時候去諗復合,但唔想面對社會,只想逃避現實,自閉生活,呢段時間應該係我最depress嘅時間,係一段好迷茫嘅時間。

第12個禮拜,冇再咁頻密去諗段關係,上連登打發下時間算,當然間中都有諗,例如而家。而家傷感極都有限。跟住我見到一個女仔,我點解會有心跳嘅感覺,我仲要扯埋旗 好耐未試過呢種感覺 呢刻我以為自己已經走出陰霾,可以唔再留戀。屌吖,佢成個外貌由頭到腳,連佢咩嘅背囊都咁似我ex原來我都係仍然留戀佢 我好想同佢一齊返 不過現階段都唔打算有所行動,但我都預計到自己點都要喺佢冇男朋友嘅前提下揾多佢一次 我哋long d散架,我都好耐冇見過佢,因此緩衝咗好多,而家唔再有強烈掛住佢,不過我仍然係好鍾意(以前嘅,可能係)佢。

btw分手後直至現時情況都係:食飽瞓飽,運動做多咗,同朋友同埋屋企人嘅關係好咗,學業成績可接受多謝屋企人嘅照顧同埋朋友嘅關心 亦感謝自己冇放棄人生 多謝ex教咗我咁多嘢同埋以往嘅照顧 我日後嘅事業上嘅成就同埋可能出現嘅美滿家庭,佢都有份成就,拍拖期間同埋飛咗我都令我學識到好多嘢 最後就係,我真係好掛住佢 不過今次分手令我出現咗一啲渣男念頭,我唔想呀呀呀呀呀呀呀呀呀我驚我以後唔能夠再投入一段感情,全部都抱住試下嘅心態,求其啦嘅心態,有得拍就拍住先,驚自己唔再能夠專一到 要好好控制自己
而家開始打篇野屌柒佢去抒發雖然未必send俾佢 想當面屌佢 屌佢仲話愛愛愛 愛我嘅話一齊嘅時候就唔會成日flirt女啦
叻女!!!!!!!!屌佢老母!!!!我都戥你唔抵!!!屌佢冚家 唔止佢有罪 佢冚家都有罪生個撚屌出嚟!!!希望佢不舉之餘 佢下一任佢男人嚟 屌到佢屎忽變西隧!!!屌!!!!!

好叻女啊你咁短時間就可以調節好自己嘅心態 證明咗你自己比起你自己對自己嘅評價高好多好多 無論係呢一任 定下一任都要好好咁對自己 愛惜自己 唔好亂咁做傻事 好唔好?
我而家都做緊呢樣野 想面對面屌佢
想問吓到底男仔係咩心態先會分咗手咁做?
分手原因有好多,其中一樣係對方覺得我背叛咗段感情,因為我覺得冇咁嚴重,所以我有求過復合,但佢話覺得唔可能再一齊番,所以我都同意咗分手。
但分咗手之後,佢成日話掛住我,我問佢係咪想復合,佢又話唔係,但好唔捨得。
到底係點解?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞