電動車其實都要六毫子一公里

323 回覆
26 Like 136 Dislike
你啱
儲夠NCB同車齡高就越低保費
不過好多人3年換次新車
份保都係會食貴價
都係5000-10000
分別唔大
30幾萬買部窮L車係虛榮

買部noah serena又係30幾萬有冇虛榮
返公司充咪得囉 係咪on9架
政府就想叫d商場屋苑裝既,即係將問題推返出去,市面亦有d私人公司可以幫手,不過問題係一來整黎對個場黎講無咩著數,二來好多法例既細位政府都無清楚咁俾指引,於是物管業界都係唔想做居多,無喇喇洗個屋苑幾十萬整就俾業主屌,搵私人公司代搞就要俾經營權人地,仲有咁搞算唔算改變土地用途政府亦無答到
電車例外, 行得越多, 保費越貴

認真問, 差完事必要即走?
個位唔係當停車位架咩
如果個場冇位你叫人走去邊?
利申: 油車撚
其實出公眾停車場叉電,叉滿係唔係要揸走唔可以泊過夜?
係既咪要on99 咁等佢叉滿先可以去泊車返屋企?
真,我繼續撘地鐵
商場裝就有好處
會多左好多teslun 幫襯

係住宅真係唔掂, 就算買左個車位想拉個叉電位都好閪麻煩
政府無做好統籌角色
可以, 不過同時你部車會係facebook teslun 群組上鏡
只要你當睇唔到就無事
驚佢地做uber 仔掛
做uber仔一年行得嗰3萬km既話邊搵到食, 仲衰撚過做M記
唔想乞免費電嘅
呢度8蚊一個鐘叉到70公里
圍返一毫子
一個場有幾百個位,
但係叉電位得十個八個,
點可能當係停車位呀
$8係未計時租時, 計埋要$38/hr
村屋teslun能 應該做到0.2-0.3
我相信泊開Musea嘅人
9成無試過俾時租錢
改左免費泊車優惠, 所以依家咪咁吉囉
早幾年就話貪佢叉電平,但係如果而家買新車就未必係諗叉電平入油幾多,hybrid而家本身都可以做到好平。當你正正常常中產買架車返嚟都揸五至八年啦,到時能源政策係點冇人知,油稅牌費排放標準呢啲話改就改,到時架二手油車賣唔賣得出都成問題。

再講而家一換一真係慳好多,過多排取消埋一換一新車價貴咗二手車價自然硬啲,講真電車都係大勢所趨,慢慢充電站越黎越多油站越黎越少最終咪一樣

我就係自己門口車位差電

夏天停車冷氣大大力煲
拗黎都無謂

有錢要駕駛感覺咪揸油車。

要慳既咪揸電車。

唔洗林寶拉利咁極端,有多餘錢afford 到rs4. m3, a45 依d 我都會買油車。

始終感覺唔同。
村屋本身渣車已經屈機
泊車慳左$3000-5000一個月
再講計埋舊電好快打柴
換車啦
其實柴Sorento Van 好似幾抵
牌費平,油費平,大,入油唔洗煩,唔洗貴電池
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞