電動車其實都要六毫子一公里

323 回覆
26 Like 136 Dislike
有FREE快叉咁勁?
一返屋企就差到電梗過癮
遲下會唔會收費就唔知.

要比錢叉, 不了

就快搞到一講電車就諗起乞兒
可以停車開冷氣差好遠
(利申:汽油撚)
快差係拎嚟救命㗎啫,長用慢叉嚿電都好keep啲
慢叉除非可以係屋企慢慢差啫.... 出街叉就無可能用慢叉.....
好多人月租領展場都用慢叉啦
咁咪即係等如屋企有得叉, 如果我屋企停車場唔係領展, 唔通我去租多個領展車位叉電咩....
冇固定位都買唔係乞兒係咩
所以不嬲咪話冇固定位都買係on9
係TESLA炒得多特別貴姐,Benz/現代嗰啲電車份保險同油車差唔多
通常都係$1.2 /kwh
當你 15kwh/ 100km 都係 $0.18/ km
行2千km先$360,買架新d既電車 200km range 乜郁夠用啦
有固定位差電唔買電車先笨
係嘅,我覺得由油車轉去電車係要改變下個習慣,電車撚唔想入油交稅,拎時間去換;油車撚覺得時間好寶貴,啲油升到$30/L都照入㗎啦,睇法唔同,無得嘈
本身車價平平哋40個
六亳定三亳都好
當你揸十年計
廿萬公里
保險又差唔多十餅嘢
電費先係最少果樣,計完都係差幾萬蚊
幾萬蚊響十年收入入面算得啲咩

就好似食扒房去嗌枝still water咁
咁都要左右右計就用兩餅嘢買牛肺同能源大法入油啦
我覺得換電車既都係虛榮多過想慳油錢或者真心環保, 所以買得既都唔怕浪費時間去叉電.
一換大電幾皮嘢
油錢又係返晒到
我換咗又唔覺虛榮,係連登角度直程係窮撚添。

環保又唔係喎,環保直接去坐地鐵啦。

我係為咗慳油$啊講真,我日日揸,個個月基本2K KM啊大佬
支持反電車撚繼續揸油車
油公司愛你
我覺得揸得車就唔好計埋啲油耗/電量
油價高一係揸車一係搭車
差電嘅話,我一日未有自己位差電都唔會買住
排隊時間周不時見到打尖/長差
我寧願快快趣入油走人
當你 $4000 一個月油錢, 又當一架油車 5萬, 一架電車 35萬, 即係你拎左 30萬出黎預支左 6.25 年既油錢, 如果你架電車過到呢 6.25 年咁你就慳到油錢, 不過係 6.25年後先開始慳, 但唔知到時你舊電玩未......, 所以我覺得電車係咪真係慳到油錢真係好難講.
差電好撚煩
講緊唔係好似差部電話咁簡單
就算唔洗錢都唔會轉
點解可以免費..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞