電動車其實都要六毫子一公里

323 回覆
26 Like 136 Dislike
如果買around 20萬既油車定新既電車 抵d ?
無自己充電位
逼住揀tesla
又買唔落手
咪揸住hybrid先
但但換電池又蝕返
用緊model s supercharge仲係免費
冇固定唔諗差電方唔方便一定係電
新車落地對足部車8年,過咗保養舊電真係打柴嘅話我諗絕大多數人嘅答案都係換車好過啦。唔通同部車有感情唔捨得劏 或 賣,賣腎都要抬十幾萬出嚟幫架車換電咩?
除非你係講緊接部二手model s,否則唔明點解要在乎換電蝕幾多。上28car望望2014 model s啲盤都嗌緊20萬,點解唔去諗新車呢,仲要有埋保養。
其實你當電車就好似一件普通嘅電子產品咁樣,斷估冇人依家會打算買部iPhone 6 或者 Galaxy S5作為主力電話啩,攞嚟做安心機都嫌個芒睇壞眼啦
你呢啲人咪老L土🤣搵多啲資料先啦,淨係換電換電
香港整電站哂鳩氣啦
你話美國road trip 有個大型電站 service station 坐低食個飯差完繼續就話make sense
完全認同,咁急速既城市,點同你慢慢叉電
最大問題係土地問題

你無可能好似支那咁, 出多一倍的士巴士小巴分兩更咁行, 跟本無地方擺車
香港一定要一更過24小時運作

除非做到10分鐘內叉好電, 如果唔係商用車市場真係唔洗玩
如果全部要比錢充
有幾多teslun會搭返車
Youtube 大把外國Tesla車主行左3,40萬公里
D人仲停留左係以前hybrid車死大電嗰個年代
都真
因為我舊電用得好,你舊電用得差,點解我要受你啲二手電

一係好似台灣 GoGoRo 一定要join plan 換電
香港個電站叫做停車場或者商場
就算商用車要幾開幾耐都好點都會停幾個鐘,的士佬都要食飯去廁所,嗰時充電咪得囉
當然你叫的士佬話唔使錢拍街去食飯就冇嫁啦
電池組件勁撚重, 唔係你諗得咁簡單
如果換電抬偈都要買腎先得嘅,佢走返去搭公共交通工具啦
有小巴試行緊啦, 經過megabox成日都見到
屋企有車位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞