17/18 學年non jupas&副學士專區(61)個個有offer

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
報完Non Jupas真心覺得DSE放榜其實冇乜好驚
我每天都幻想著有一天我從睡夢中醒來,電話收到訊息,發出「叮噹」的聲音。「you are given a firm offer...」一段文字映入眼簾。

我同你一樣...
我每朝(星期一至五) 起身第一時間做既野就係即刻望手機, 睇下有無email / message 話收我.
次次睇完都好失望

朝早起身一次
晏晝一次
夜晚一次
每日如是 食藥都冇咁準時

仲要日日都收唔到果下真係....
我而家日日都起碼Check10次email
壓力好大,考完DSE都冇咁頹

edu唔會有email

咁有offer會點通知?
上application system睇? 會唔會打電話..

定咩都唔做, 直接寄信

上system睇,會變做conditional offer

之後過幾日會寄信
我每天都幻想著有一天我從睡夢中醒來,電話收到訊息,發出「叮噹」的聲音。「you are given a firm offer...」一段文字映入眼簾。

我同你一樣...
我每朝(星期一至五) 起身第一時間做既野就係即刻望手機, 睇下有無email / message 話收我.
次次睇完都好失望

朝早起身一次
晏晝一次
夜晚一次

edu唔會有email

我聽人講有email嫁喎
不過我建議你地上system check實際d
唉 而家日日都好似等運到咁
起身第一時間就係check曬咁多樣野
In完過兩個星期已經驚青都喊出離

我同你一樣...
次次睇完都好失望

朝早起身一次
晏晝一次
夜晚一次

edu唔會有email

上application system睇? 會唔會打電話..

定咩都唔做, 直接寄信

之後過幾日會寄信

咁會唔會打電話.

但我而家出哂學期既gpa
如果出offer, 係咪應該個status會變Offer ?
polyu offer god
cityu offer god
想問下宜家poly出offer係咪會打電話
唔會就咁sd email/ 係non jupas website account到?

我當晚出offer得eadmission係準時,email都遲左十幾分鐘,sms係第二朝九點幾,完全冇收過電話
睇下status先
睇下status先

乜都無
睇下status先

聽日啦.
星期日邊個返工
(不過其實我星期日都照check )
緊張得制

我同你一樣...
次次睇完都好失望

朝早起身一次
晏晝一次
夜晚一次

edu唔會有email

我聽人講有email嫁喎
不過我建議你地上system check實際d
唉 而家日日都好似等運到咁
起身第一時間就係check曬咁多樣野
In完過兩個星期已經驚青都喊出離

EDU個email當年去左垃圾email到
我係收到實體信,再睇睇email先睇到
想問下宜家poly出offer係咪會打電話
唔會就咁sd email/ 係non jupas website account到?

我當晚出offer得eadmission係準時,email都遲左十幾分鐘,sms係第二朝九點幾,完全冇收過電話

麻煩曬巴打

我同你一樣...
次次睇完都好失望

朝早起身一次
晏晝一次
夜晚一次

edu唔會有email

定咩都唔做, 直接寄信

之後過幾日會寄信

咁會唔會打電話.

但我而家出哂學期既gpa
如果出offer, 係咪應該個status會變Offer ?

先變submitted後轉 offer正常都唔會打電話,無端端嚇你一驚
Under Review

報咗4科city都係俾人under review.. 又無interview 0聲氣

報咗4科city都係俾人under review.. 又無interview 0聲氣

我都係
大家加油 祝各位收到心儀offer

一樣
點解 d telegram link 一禁入去就"sorry, this chat doesn't seem to exist"
神保佑
其實想問下
reg day係咪好有機會 有n手飯放?

其實係咪收offer果刻只係交留位費, 而到reg day先係要交 全期學費? d人hold住個位 遲遲唔放, 到reg day唔出現 ?

係reg day交學費??

我記得city好似唔係
求下你 我真係好想讀書啊offer god...
其實想問下
reg day係咪好有機會 有n手飯放?

其實係咪收offer果刻只係交留位費, 而到reg day先係要交 全期學費? d人hold住個位 遲遲唔放, 到reg day唔出現 ?

係reg day交學費??

我記得city好似唔係

Poly 係reg day先交尾數
不過如果唔要offer應該唔會交留位費(成皮野)
諗訓前拜一拜offer god
yr1 6901 比個n手飯黎食下
想問下lingu social science (public policy)定edu ges好d架 兩科都唔抗拒 但唔知點作決定 求有心人
想問下lingu social science (public policy)定edu ges好d架 兩科都唔抗拒 但唔知點作決定 求有心人

Lingu public policy 有offer?
上年我programme 個lecturer去左lingu教呢科
佢教得好好 其實我好想繼續跟佢學野
但聽講LingU 基本上唔收non jupas所以冇報
利申:冇報 有GES offer
等緊GIS PPP AIS
其實cgpa 幾多先係city acct 同finance 既入場劵
係咪拎左interview ,就只著重interview 反應,唔會再點睇cgpa

cgpa 3.5 夠唔夠拎呢2科interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞