17/18 學年non jupas&副學士專區(61)個個有offer

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

仲要日日都收唔到果下真係....
我而家日日都起碼Check10次email
壓力好大,考完DSE都冇咁頹

DSE放榜 起瑪有個日期, 知幾時放, 唔洗日日check住..

但non jupas呢d offer 無指定日期, 日日係度check
我就黎痴線喇

DSE放榜你起碼有個日子、有得做心理準備,而且考完你都知自己咩料子
但Non Ju又冇指定日期,係唔係Waiting List又唔知 係咪unsuccessful又唔知,真心好難頂好難挨,我Year1身邊得我一個挨,其他人下年先Non Jupas先一起報都冇咁驚,認真連登一起報NonJu既巴絲其實好Warm

十分認同
如果可以好清楚咁比我知:
1) 我interview pass唔pass
2) 係waiting list 排第幾? 定連waiting list都唔係?

咁都好d呀, 但而家係咩都唔知...

講真其實點解八大院校唔可以比個accurate 啲既日期出Offer咩 或者係一段幾多號至幾多號既period 都好,總好過明明已經In完好耐,但心裡仍有一絲微弱的期待

Check email, 你當以為係cityu email 望真啲其實係city bank

我係報Eduhk既, 不過有類似你既情況.
我唔知點解之前好似subscribe左1個page,會定期send email比我

個野叫http://Academia.edu
頂, 次次一check通知勁期待 見到咩edu
之後一入到去 原來唔係教大 , 唉

我都有呀 不過係Hsmc個Email
都唔知幾時subscribe既
咁巴打如果教大唔得有咩打算

DSE放榜 起瑪有個日期, 知幾時放, 唔洗日日check住..

但non jupas呢d offer 無指定日期, 日日係度check
我就黎痴線喇

DSE放榜你起碼有個日子、有得做心理準備,而且考完你都知自己咩料子
但Non Ju又冇指定日期,係唔係Waiting List又唔知 係咪unsuccessful又唔知,真心好難頂好難挨,我Year1身邊得我一個挨,其他人下年先Non Jupas先一起報都冇咁驚,認真連登一起報NonJu既巴絲其實好Warm

十分認同
2) 係waiting list 排第幾? 定連waiting list都唔係?

講真其實點解八大院校唔可以比個accurate 啲既日期出Offer咩 或者係一段幾多號至幾多號既period 都好,總好過明明已經In完好耐,但心裡仍有一絲微弱的期待

Check email, 你當以為係cityu email 望真啲其實係city bank

我唔知點解之前好似subscribe左1個page,會定期send email比我

我係asso year 1 既,
City Poly都無搵我in, 機會好微。
LingU 同Edu 有搵我In
入唔到 教大同LingU 就讀asso year 2囉無計.
我好想year 1 走到呀, 唔想再為入U擔驚受怕

十分認同

入唔到 教大同LingU 就讀asso year 2囉無計.

我Degree 既
in左City+Bu 當然冇結果
同埋因為想讀幼教所以IVE有收我
不過真係好想去教大,希望努力會有回報
EdUHK

十分認同

我Degree 既
in左City+Bu 當然冇結果
同埋因為想讀幼教所以IVE有收我
不過真係好想去教大,希望努力會有回報

你原本Degree year 1 ?
但點解唔報返bachelor 幼教?
我記得你好似報hd ?定我記錯
City Batvb同media and communication
Year3係咪已經派哂

巴打介唔介意話我知你讀咩科同cgpa幾多?

讀media gpa3.5

無知一問 其實media and communication
除左GPA 係咪仲有其他要求
HD / AD 讀咩科 同 DSE成讀 都關事?
其實想問下
reg day係咪好有機會 有n手飯放?

其實係咪收offer果刻只係交留位費, 而到reg day先係要交 全期學費? d人hold住個位 遲遲唔放, 到reg day唔出現 ?
有人收到hku個confirm既email未

Yes
得3.36 AIS會唔會收
有人收到hku個confirm既email未

Yes

Something like that
報完Non Jupas真心覺得DSE放榜其實冇乜好驚
我每天都幻想著有一天我從睡夢中醒來,電話收到訊息,發出「叮噹」的聲音。「you are given a firm offer...」一段文字映入眼簾。

我同你一樣...
我每朝(星期一至五) 起身第一時間做既野就係即刻望手機, 睇下有無email / message 話收我.
次次睇完都好失望

本來都唔會放電話係隔離
但而家係半夜又失眠明知唔會有Offer又Check下Email
又上下黎睇下有冇人收到Offer,日日夜夜都Check然而最後得個吉

我無你咁誇張 半夜都check (覺得應該唔會夜晚出offer)

朝早check果下最有希望, 因我通常9點幾10點先起身, admission office又一早開左工, 所以勁有收email /message 既希望, 點知一睇 又係失望..

加油呀各位,我上年都係咁日等夜等,等等下就有架喇!祝各各有offer

岩啊!
各位加油
有時分下心係好事黎
有d野你唔在意果陣往往就會黎搵你 (offer god)
gpa係咪就咁upload上city non jupas個supporting documents度就得喇

upload份transcript上supporting documents到
Offer god
City
我每天都幻想著有一天我從睡夢中醒來,電話收到訊息,發出「叮噹」的聲音。「you are given a firm offer...」一段文字映入眼簾。

我同你一樣...
我每朝(星期一至五) 起身第一時間做既野就係即刻望手機, 睇下有無email / message 話收我.
次次睇完都好失望

本來都唔會放電話係隔離
但而家係半夜又失眠明知唔會有Offer又Check下Email
又上下黎睇下有冇人收到Offer,日日夜夜都Check然而最後得個吉

我無你咁誇張 半夜都check (覺得應該唔會夜晚出offer)

朝早check果下最有希望, 因我通常9點幾10點先起身, admission office又一早開左工, 所以勁有收email /message 既希望, 點知一睇 又係失望..

加油呀各位,我上年都係咁日等夜等,等等下就有架喇!祝各各有offer

岩啊!
各位加油
有時分下心係好事黎

同意...
3月4月果時仲成日上application system睇status, 睇下有interview未.

去到5月已經無咩check status, 個心態係: 預左asso year 1 難入, 應該interview 都唔會有.

係唔在意既情況下, 5月尾 同6月頭 都分別收到ugc interview

真係, 唔刻意留意 唔刻意諗既時候 就會黎搵你
其實想問下
reg day係咪好有機會 有n手飯放?

其實係咪收offer果刻只係交留位費, 而到reg day先係要交 全期學費? d人hold住個位 遲遲唔放, 到reg day唔出現 ?

係reg day交學費??

我同你一樣...
次次睇完都好失望

本來都唔會放電話係隔離

岩啊!
各位加油
有時分下心係好事黎

同意...
3月4月果時仲成日上application system睇status, 睇下有interview未.

去到5月已經無咩check status, 個心態係: 預左asso year 1 難入, 應該interview 都唔會有.

係唔在意既情況下, 5月尾 同6月頭 都分別收到ugc interview

真係, 唔刻意留意 唔刻意諗既時候 就會黎搵你

所以巴打應該要做多d野分下心
或者看輕點
咁樣往往可能會有驚喜都唔定
加油
ppp offer god
City im出左second round interview未?
ppp offer god

我同你一樣...
次次睇完都好失望

朝早起身一次
晏晝一次
夜晚一次
每日如是 食藥都冇咁準時

edu唔會有email
Hku nursing offer god
CU engine year 1 entry
想問下宜家poly出offer係咪會打電話
唔會就咁sd email/ 係non jupas website account到?

我同你一樣...
次次睇完都好失望

朝早起身一次
晏晝一次
夜晚一次

edu唔會有email

咁有offer會點通知?
上application system睇? 會唔會打電話..

定咩都唔做, 直接寄信

我同你一樣...
次次睇完都好失望

朝早起身一次
晏晝一次
夜晚一次

edu唔會有email

咁有offer會點通知?
上application system睇? 會唔會打電話..

定咩都唔做, 直接寄信

上system睇,會變做conditional offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞