[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (58)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
佢top主場對全北個場亞冠
勁撚到
佢入到先係奇蹟
唔關事,蘇沙都係差唔多情況

但安狗照樣叫埋蘇沙入隊
有一年場場港超都踢佢一個
一係Now 一係31
鄭兆均比更遲復操,蘇沙係泰國都踢過吓,均仔係泰國仲係場邊自己練
有冇諗過個原因係嗰陣四小鬼都未拎特區護照
仲係keep緊假鬼身份? 事實上都係得畢頓拎咗特護
另外三個離開埋香港球壇

咁你一開頭que假鬼嘅目的係為咗? 華人至上主義?
講真 港超8隊有5隊都有入籍兵係常規定選
你講到理文為咗出入籍兵扼殺年輕球員出場空間
其實都係能力行先 實際上其他球隊嘅方針差不多

你最大問題就係雙重標準
笑理文偏重入籍 扼殺年輕球員出場空間
承上 有能者居之 用入籍根本就唔係一個問題
傑志早兩三年有零本土陣容嘅爭議
東方就接收呢班入籍/假鬼
寧願出回曬塘嘅Matt/完全冇用嘅Dovale
將茹子踢落去右閘虛度光陰
胡銘要打位置感唔啱嘅中堅
Jojo肯打閘嘅就直頭冇得出 你就視而不見?

都係嗰句啦 反唔係問題 但都要基於事實論據
唔係基於個人主觀立場 將自己見解大於一切就得
重點係唔好抱住雙重標準 慎防會中迴力標
好似老屍 笑kitchild衝落球場草地似暴徒
但原來90年代嘅東迷一早做過
除咗扮瞓唔覆都唔知可以點 咁就唔多好睇
諗返又好似冇見過佢落場
東狗全部都係咁上下同佢班戇鳩仔講嘢做乜
Oval冇問題架,今年去澳洲踢嗰啲表演賽都係喺Oval度踢,問題係A-League啲隊冇fan base去坐滿嗰啲場啫
https://www.wangoek.com/%E6%9C%AC%E5%9C%B0%E6%B3%A2%E7%B6%93/%E6%B8%AF%E8%B6%85%E6%96%B0%E7%90%83%E5%AD%A3%E6%9C%89%E6%9C%9B%E5%A2%9E%E8%87%B3%E5%8D%81%E9%9A%8A--%E8%B6%B3%E7%B8%BD%E7%A9%8D%E6%A5%B5%E9%82%80%E8%AB%8B%E5%8D%80%E9%9A%8A%E5%8D%87%E7%8F%AD/

香港時間周五(13日),港超聯球隊開會商討新球季安排,據報道本季八隊基本同意來季續戰,另外足總將邀請兩支有意的甲組區隊升班,並許諾未來兩季不降班以維持十隊作賽。新球季將於八月十五日或之後開鑼,暫定本月底將決定最後參賽隊數。

八隊基本同意來季續戰 外援註冊冇上限
於大會上,所有目前球季正參與港超聯的八支球會包括盛傳將會失去冠忠巴士冠名贊助的南區足球會均表示有意下季續戰港超聯。令擔憂港超將會掀起如兩年前愉園飛馬「自降」退出潮的球迷可以放下心頭大石。

下季港超仍有望於8月中開始,並將會於7月先舉辨容許球隊自由參與的特別盃賽供熱身之用。

至於外援數目方面,八支球隊同意廢除超級外援的額外註冊名額,外援註冊數目於新球季將不會再有限制。雖比賽名單則限6名外援,並只能派岀5位外援同時上陣。

兩支曾征戰頂級聯賽的甲組區隊有意升班
至於傳聞中受足總邀請並有意升班競逐港超聯的球隊,有消息指將會是和富大埔及深水埗。

深水埗主教練高俊基被問及升班傳聞時表示球隊的確有意升班,惟需要經過體育會高層作詳細研究和籌集資金才會作最後決定。若果球隊決定升班,球隊將會以為年輕球員提供機會為目標。目前深水埗陣中有不少球員都曾經征戰超聯賽場,如黎格爾、羅港威及黃駿軒等,消息指佢哋都有意隨隊升班重回超聯賽場。

3間機構有意轉播 唯球會間未有共識
足總早前收到3間媒體機構提交的計劃書表示有意來季轉播港超聯賽事,會上足總提出讓主場球隊自行決定於3間媒體機構中採用哪一間進行賽事直播,惟建議遭到會上的球隊代表反對,有關安排將於下周初再作討論。

此外,各球會代表亦就成立港超獨立賽會達成初步共識,唯具體執行細節仍有待討論。
3間機構
On.cc
港台
第3間Now?

風格好似賀歲相片
我估TVB
賣菜有股邪氣
茹子楠即刻變到好樣衰
人哋黑白通吃
保羅對波邊止咁細
如果費7留係傑志,應該做咗球隊legend ,類似黃洋大哥嗰種

過去十幾年,最鍾意嘅傑志攻擊球員就係佐迪叔叔同埋費7
鐘偉強無入選無人講?
傷咗
茹子後衛 Sean中場 Jesse前鋒
Jm9
佢好似傷完又傷
⏱️感謝祭尚餘五日﹗📣
感謝祭反應熱烈,多謝大家支持﹗新一批福袋已準備就緒,優惠將於星期四(5月19日)21:00結束!

🛒https://www.kitcheeonlinestore.com/categories/感謝祭

⏱𝟓 𝐌𝐨𝐫𝐞 𝐃𝐚𝐲𝐬 𝐛𝐞𝐟𝐨𝐫𝐞 𝐓𝐡𝐚𝐧𝐤𝐬𝐠𝐢𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐞𝐬𝐭 𝐄𝐧𝐝𝐬!📣
Pick up your Gift Bag now!

Gift Bags are back on sale! The Fest ends on Thursday 19th May at 21:00, so visit our page and get them now!
🛒https://www.kitcheeonlinestore.com/categories/感謝祭

#leapforward
#wearekitchee
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞