[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (58)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
嗰場波氣氛一絕,證明咗傑志球迷同史特加球迷一樣咁激情

仲有垃圾中風比人大炒嗰場,資格王同啲球迷激情慶祝交換汗水,絕對唔係傑總所講嘅理性
嗰場個界限街看台比得上港隊啲氣氛
地產?
Yes

利申: 有朋友係佢地同事
當年東狗們話衝落草地嘅成班暴徒咁呀
大埔對黃大仙甲組升超聯球迷都有落草呀
廢老又有偉大發言
專欄 郭嘉諾|為內地港將抱不平|頭條日報

港隊在下月中出戰亞洲盃外圍賽,新帥安達臣已經點將並進行備戰。近日有報道指出,安達臣對於現正效力內地球會的港將未獲放行,感到抱怨,因此之故,令到這批港將受到傳媒或球迷口誅筆伐,指他們沒有代表香港出戰的心,只顧搵錢等等。看到這些惡評,我感到非常痛心,並希望在此為他們說句公道話。

我認為,安達臣感到失望的原因,是內地球會拒絕港隊對旗下球員的國際賽徵召,而並非有任何效力內地球會的香港球員,不願意或拒絕為港效力。這些球員我都認識了很長時間,並曾在港隊合作,我肯定他們都會視代表香港為畢生榮譽。

這幾年新冠肺炎疫情底下,內地實施嚴厲的隔離及泡沫措施,球隊訓練或比賽很多時候都要留在指定範圍,萬一離開或許未必可以再度進入範圍內,這是球會需要考慮的因素。當然,因為是國際賽日,總會與個別球會有徵召糾紛的話,其實可以主動聯絡國際足協作出調解。我相信,如果香港足總為這個拒絕徵召的事件上告國際足協,誰是誰非相信會一目了然,但究竟會否就這事件有下一步行動,筆者對此不太樂觀。

香港球員能夠轉戰較高水平的聯賽,機會是非常難得,亦有助他們提升實力,長遠來說對香港球壇也是有幫助的。所以我希望球迷在破口大罵之前,可以設身處地為他們想一下。郭嘉諾
講真依家大陸啲水都開始慢落嚟,分分鐘會有多幾隊唔玩,有得去東南亞踢好過上去踢中超
應該屌埋香港足總唔向FIFA 投訴中國球會
最好笑係之後比人發現,90年代已經有東方球迷衝落大球場草地
FIFA做野都係象徵式罰5日,咪最多踢少1/2場波
啲球會就係計過數唔放人有著數
獌狗差左閘
之前小傑仔沖入草地比班香港人批鬥左好耐
國安法is ready
唔撚洗屈其他東迷啦
我講的
你係咪唔妥呀?
體壇無極限 第一百一十四集
15/05/2022 19:00 RTHK31
隨著傑志完成亞洲聯賽冠軍盃分組賽,今集《體壇無極限》將會重溫最後一場關鍵賽事-傑志對神戶勝利船,總結今次傑志亞冠盃分組賽之表現。

又講亞冠
于揚同張廣然上兩個月去咗邊
香港人係咁
外國人做就話好撚熱血好好氣氛
香港人做就話做乜鳩喺度懶型
曾以行返咗香港
Kidchild 冇唔妥呀
之後都贏8-1囉
應該會踢到施丹咁啦
咁快彈鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞