[平民區] 兩個人應唔應該買納米樓

616 回覆
320 Like 832 Dislike
咁係咪啫係有賺係你自己無啦啦扯去咩300尺好過200尺 亂9咁吠
買真係唔建議
相信你都唔會想成世住納米樓啦
要轉手出去唔係咁易
2人有房好好多,應該大西北仲有啲細一房岩你價位
覺得夠住咪買...
好閒姐,唔鐘意就三年後慢慢賣,唔死得人
你都有決定
如果升
不過唔睇好
1. 加息
2. 中國因素
3. 年輕人有能力都傾向移民
4. 內地樓市有價冇市,價錢冇跌不過零成交。唔覺得有北水托
可唔可以講多啲
買左邊,幾大,同around 蝕幾多
同女朋友一齊買左市區納米樓
冇後悔過
本身唔多野買所以夠位儲物,活動空間都夠(整左兩層)
寧願住細D好過住大西北日日曬時間喺交通度
第日要賣嘅話蝕左咪當比租囉
住果陣住得舒服同開心就得唔洗驚比人加租同逼遷

樓主可以試下租一年睇下住落開唔開心先,開心咪買囉
咁係咪啫係有賺我由頭到尾都係講緊哩樣野 柒夠未
戶型 黃埔大部份鑽石廳
買就一定要買樓
咪聽啲廢淡JoJo尻up
但係搵一房啦
兩個人住無房既單位
其中一個人開會睇電視講電話都嘈住另外一個訓教
強烈勸你唸清楚
一定係兩房
邊個唔想買兩房 係無錢先買一房
同埋依家有波叔plan助攻
住200呎,你兩個都無私人空間,一定好易日日嘈交繼而分手收場。勸你最少都買350呎
兩房食晒大部分客路
管理費3蚊一呎同埋5蚊一呎其實首置上車客真係唔會太介意囉 或者咁講根本都唔係最主要考慮因素
個個都係唸夠唔夠錢上會 個會所夠唔夠豪者
反而投資客會唸管理費會唔會影響個回報率
咁樓主應該係budget有限 又唔想樓價上升嘅時候無樓係手先買姐 不過其實如果唔係去到40 50年樓齡咁舊 都唔係大影響

新樓開放式絕對夠買舊樓一房 但好住好多
師兄計漏咗床板床褥嘅厚度 計晒至少3.3-3.6米先可以叫舒服少少 但都係企唔直個人
點會無人接
LUMP SUM細一定有
AVA 果堆賣4球都有人接
新樓大部分3.35
唔好信 aa跟樓書講 但實際一定無咁高(因為計石屎層 中間啲裝修無計)

加上好多新樓都有做假天花收埋啲冷氣機喉 有返3米比你已經要還神
龍床盤一手買果班都個個汁2-30萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞