[平民區] 兩個人應唔應該買納米樓

616 回覆
320 Like 832 Dislike
自住得黎又想升 人就梗係貪心 其實我覺得十大屋苑係唔錯 但都已經好舊
所以有諗新樓同半新,但貴又細
20以上係舊 唔過20係半新
我覺得75折都多左

通常見500呎=300呎頭

6-65折 差唔多

其實環海300幾呎果啲差唔多都係啲海景單位
我覺得果回報差別咁大好大程度都係因為咁
買啦,唔升都賺左租啦
買!追價都要買!樓價好快幾何級升
嘩~呢個盤, 快啲去睇
2XX尺細到痴
咁你有冇另一半先
地點真係好重要 細但中心位 > 大但大西北
豪景同浪翠園唔係差唔多價錢咩?
你住北d相同價錢都可以有空間
豪景可以做4球
我見平千幾蚊一尺
之後有限尺令唔知道呢啲納米樓會唔會因為咁個市場細咗
樓主如果真係想透過個納米樓做個置業階梯嘅話就要諗清楚啦
200呎?你有冇當自己係人
個精神狀態會頂唔順
大學生留學 短住一、兩年就話姐 因為可以倒數走嘅日子
你地長住
會痴線㗎
有義務幫你計你自己開藍色app 計下咪知
唔係掛香港人
想納米樓樓價升
係咪變態
簡直反人類
你咁樣問得即係你唔太介意新舊啦,咁點解唔住大啲,你住間細既,第時裝修你一定覺得唔夠大,肯定後悔

至於你yoho站上蓋同埋商場雖然係吸引,但其實你都知依點贏唔到黃埔花園好多,但係位置嚟講真係差好撚遠

同埋我冇住過元朗天水圍嗰邊,但網上好多巴打有講,元朗站返工時間搭屯馬綫你唔洗旨意上到車,但係我唔知現實有冇咁誇張,不過都正常嘅,因為元朗站前面係屯門天水圍,一定好多人

至於你話會所,對我黎講完全唔會考慮到,因為我都唔做gym唔游水,對我黎講0用處,仲要我交咁貴管理費
2019年,成個連登係到笑鳩人地菁雋

睇你口吻,當初一定有份,依家有無感覺打咗自己幾巴?
有房好緊要 除非一支公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞