[20年代籃球] 2021-2022 NBA 季後賽討論區 (20)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
講就咁講
最後反勇咪又係屈做熊撚
睇左公海po咁耐 唔係湧迷提我都唔知原來連登咁多熊撚
踢波個d剷斷人腳個個都會喊埋一份添
NBA嘅rules本身就係用嚟黑箱㗎啦 我認同正常唔會罰停賽
但常規賽都算 你playoff仲要打到semi final咁受矚目嘅大賽 咁明顯衝去收人山 宜家nba咁要求畫面靚 停賽真係好surprise咩
留意反其實邊有咁多熊撚
大部分反勇黎,見到勇比人黑咪加多兩腳
熊個post靜到
其實都冇咩野
停下咪當阻嚇囉(如果有用)
不過上面都有勇迷認同係祭旗
講到好似得反勇咁諗咁
勇po個個都話唔想佢傷喎,大家都想Ja狗堂堂正正咁輸,又想打稻草人?
如果真係有cap到圖有人想ja斷腳咁點
呢到好興cap圖
唔建議你賭
又咁講,睇咗咁多年真係無乜印象停賽

Green 果次都係衰惡犯次數滿額
主要係因為76人只贏得多過塊3場
如果76人戰績再好啲mvp一定係佢
不嬲唔會停依家停左點唔surprise
有今次先例 如果下次有人chase block fail中頭又f2加停一場你又會唔會surprise
咁其實著重總勝場數定分岸排名多d
而加mvp投票標準好難捉摸
1. 果下太嬲一時之氣火遮眼 唔係真心想佢斷
2. 不嬲好多反勇扮勇迷
3. 就算你有 你證唔證明到真係勇迷?
冇你就靜啦
人講公關 收山都講畫面嘅 你有意無意靜雞雞攝人腳搞到斷腳 同你明撞上去始終係2回事
而且f2同畜意整傷人其實都有一段距離 f2包晒所有unnecessary同過度嘅動作 收山手腳我覺得只係f2嘅一小部份
總之on9=假勇
所以話有grayson allen單野
呢單唔係先例
或者咁睇

green果球正常吹f1夠 ,升級吹左f2

聯盟懶公正想還雞

brook果球正常吹f2夠,升級變停賽
上面講左好耐冇得比
grayson allen左手停晒波再用右手打頭 點比
右手嗰下係完全unnecessary嘅收山動作 因為個波都停左 牙禿又落緊地
咁咪cap嚟睇吓,畀我睇吓邊到有「成班」勇迷叫佢斷腳囉
勇熊super啦屌
G1 Green 拉衫
G2 brooks咁樣追頭block gp2
G3 Poole捉ja腳
睇落Poole唔似有心個隻 相反green個仆街擺明係專登唔俾你射咁樣拉埋去逗一逗諗住過骨
一日前既事計唔計?
咪講咗因為係semi final好多人關注 而brooks嘅”chase down block”畫面極唔靚 仲要結果真係有人收山 幾樣條件加埋咪令我唔覺得surprise囉

或者你有冇類似嘅例子嘅段可以討論下 可能係我miss咗所以令我覺得作為首例嘅brooks俾人停賽都唔出奇架

Btw最好係近年嘅case 始終nba嘅作風畫面要越嚟越靚 太古老未必有參考價值
佢咪講左上年morris 打當值囉
https://www.youtube.com/watch?v=JS_Ry1VE4WI
[PO - 頂!頂撚住] NBA 金州勇士球迷討論區 (78) Golden State Warriors
https://lih.kg/bmkLubU

其實你去勇post入面再用熱門回覆sort
第一頁已經成堆10+正皮 ja斷腳留言
圖就唔貼啦 因為太多貼唔晒
如果可以既話你會唔會幫手去負皮返d留言?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞