[20年代籃球] 2021-2022 NBA 季後賽討論區 (20)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
都唔知係咪o neal 之前講過 話佢之後就冇中鋒 ,聯盟唔爽 造2個mvp俾 佢
marcus morris上年playoff 小牛個series game6咪又係咁
左右開弓打落luka個頭度都係f2就close file
講明先我覺得呢啲foul點吹唔應該考慮傷勢 同埋green打面我覺得f1 f2都合理
Embiid今年數據已經無限接近mvp 之後應該都幾難拎到
下場應該條氣唔順大爆發
屈人係勇 臭蟲資格論先成立到

熊撚由頭到底剩係得勇都黑過一個point作為佢哋一朝得志語無倫次嘅反駁 你同佢講我唔係2隊fans絕食花生嘅話佢哋就會輕機 所以你一定要係勇迷
上年書人空中推鳩湖唔記得邊個都係直接F2

brooks係爆頭 + 空中
比就咁爆頭再危險一級
建基於大力爆頭/人地空中就可以F2
所以先會話停係justified

green就

不過未睇到poole個play dirty程度點樣比
冇爆頭 唔係空中危險動作
如果用翻foul唔應該用事後球員幾傷呢個觀點睇
咁冇計 總要有遺珠
鬼叫人外有人
jokic勁撚到咁 embiid好命啲 隊友質素高啲同冇咁多傷咪算係咁
冇計 佢2個是但一個攞 另一個都係遺珠
主要係76 regular埋尾埋得唔靚姐
勇係公海不嬲係原罪黎
embiid成日嗌自己係MVP難睇掛
印象中jokic冇點樣拉票
用實力說話
西書拎之前
mvp係咪多數東西岸頭3先會係mvp?
唔清楚之前有冇
雖然冇明文講實
我自己用返踢波個角度去理解
green個下一樣係收山腳
佢同brooks個分別係一個真係收左山 一個冇事
呢樣GM條撚屌成日提
但係分析得幾中
冇收山仲算唔算收山腳
反勇唔好咁肉酸
如果用翻foul唔應該用事後球員幾傷呢個觀點睇
唔理戰蹟
brooks個f2完全合理阿
至於poole就肯定冇必要停 呢啲foul t都未必有啦
我想講嘅係nba咁耐以黎大撚把potential收人山嘅hard foul啦
但係除左打交根本冇乜幾可會停賽
你frame 做收山腳 vs 拉跌
仲有咩討論空間

Green 個下可以frame 做 夾硬扯騰空者落地
Brooks 個下就從後拍到人個姐

利伸
兩個都值得F2 同一樣足以令人收山
全速跑緊同收哂步籃底個動能都完全唔撚同啦
如果唔用你地反勇果對屎眼睇野點睇
其實勇黑冇所謂 抽zaza攝腳廢鳩踢袋係事實 做得出就預咗俾人抽秤㗎啦

但熊撚就唔同 新鮮熱辣 收人山唔認 賽後break the code柒到del po又唔理 喺到顧左右而言他spin去其他話題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞