公屋與工作的抉擇

271 回覆
5 Like 349 Dislike
所以正常香港人無資格申請公屋
辭工喇
份工要梗,幾年後無得做,屋都無
如果老細好人,叫佢遲d 請返你
希望條撚樣辭左職 公屋都無埋
工係一時,屋係一世
唔洗諗 收到個當刻爆左一定係收皮 即刻辭工都唔掂
重審個d可能係補交文件個d先啱用
早2年爆左 識得有阿sir喺入面做 check晒都係收皮
排公屋要一早做定手腳,你收信審查時先做就含撚啦
同老細做義工
叫佢減你人工咪唔犯法
自願減人工 都唔得。有冇存錢。辭職休息下。
順便進修下
入公司數
老公買咗樓,老婆仲有冇資格抽居屋
https://lih.kg/2056440
你係咪問下咋 定識人咁做想舉報啊
講到老細咁好 一係同佢講出小d糧 / 改現金出
緊係唔會幫啦
無lala 煩到自己

或者係馬會開個戶口
將啲錢轉過去
開個離岸戶口都得
其實無撚得比,公屋用料贏九條街,想知再講,而且間格又實用
另外公屋唔使交管理費,又慳返一筆 我見好多住公屋嘅晚晚揸靚車車唔同嘅女返屋企扑嘢
至於你話鄰居嘅質素,喂私樓都有痴線佬啦,睇你彩數嘅啫
總括而言,公屋再一次完勝

唔怕分享一次同中學同學出嚟食飯嘅經歷,個個人話自己買咗咩私樓咩村屋,講完一大輪問我住緊邊,我只係輕輕力講咗一句,我住屯門友愛邨
我親眼睇住在場嘅所有男仔個表情係 —> ,有幾個仲忍唔住喊咗出嚟
而在場嘅所有女仔個樣係 —> ,之後逐個排隊抄我牌等住俾我嘅精液中岀我全部一口拒絕,因為傻嘅都知班臭雞想分我間公屋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞