細價財技股短炒長揸討論區(2) - 你問我唔答

447 回覆
6 Like 4 Dislike
所以上次細價股暴跌有人話係個莊資金鏈斷裂 比人斬倉 我真係半信半疑

老散都知呢d股票唔買得 會向下炒沒限跌
邊有人會願意拎呢d垃圾股票做抵押借錢比佢?
我懷疑係新型出貨手段 推到極高跌9成引你博反彈接貨

留意下當日暴跌個堆垃圾股
第一日係極低成交 係暴跌完後個幾日都出現極高成交 以往比銀行斬倉既股票
斬倉個日都係極大成交 之後個幾日反而係小

唔會啦 個一個派系唔係咁樣搵食

炒上都沒成交出啦到貨 換一換個手法唔奇
就結果而言 佢的確係因為咁而賺到散戶錢
總之騙徒手法層出不窮 周顯仆街死全家

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

反而我對渾水有興趣d, 佢開頭係唔係跟周顯搵食 ? 咁後生做到 ED ?

佢梅偉森 周顯 陳x龍 沈大c呢堆仆街全部都係同一個幫莊散貨集團 全部有份join港股賊掠王 有留意開都會發現佢地都係kevin d馬仔黎

咁信賊掠咪幫人出貨

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

反而我對渾水有興趣d, 佢開頭係唔係跟周顯搵食 ? 咁後生做到 ED ?

開始有幫 但做到要少少能力掛

佢應該有d料 ge, 但應該冇梅偉深人脈咁多

講有料梅偉深係比較好 但都係自甘墜落淪為股妓

搵幾多錢 好客觀既
所以上次細價股暴跌有人話係個莊資金鏈斷裂 比人斬倉 我真係半信半疑

第一日係極低成交 係暴跌完後個幾日都出現極高成交 以往比銀行斬倉既股票

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

8101 都係果個集團 我諗係轉會 但派系冇轉

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

佢梅偉森 周顯 陳x龍 沈大c呢堆仆街全部都係同一個幫莊散貨集團 全部有份join港股賊掠王 有留意開都會發現佢地都係kevin d馬仔黎

Kelvin 啲嘢唔講 佢只是話識同一班人啫

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

算喇 我都認為梅生係叻
只是...自甘墮落

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

搵幾多錢 好客觀既

佢而家可以用嘅錢估計以億計

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

咁信賊掠咪幫人出貨

都要留意下而家人地唱緊咩既

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

咁信賊掠咪幫人出貨

果堆細股日日向下刷都仲叫人唔洗驚睇nav

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

8101 都係果個集團 我諗係轉會 但派系冇轉

正解

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

搵幾多錢 好客觀既

一個會計仔 又點會支持到佢而家既洗費 又大派頭

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

搵幾多錢 好客觀既

賺咁多如果仲慳左洗,人地都睇你唔起啦,big4 senior 人工咪三四萬, 渾水人工兩萬都冇,同炒股冇得比啦
梅上哂岸好耐,仲要做幫莊,何必呢
垃圾股唔理冇損失
我最近在am 用一個類似個名寫緊稿,希望大家支持下

今個星期最少寫一篇康健系

支持湯財兄

星期五醫生旗艦都插左少少

其實我好憎混水講他果位朋友輸左幾百萬,仲有笑,仲要推他果本所謂的財技書

睇左咁多本,混水果本是垃圾,最好都是呀邊個梁杰文果本,最少資料寫得清清楚楚,唔會成日雲裡霧裡,又個個高人,其實財技都是要跟規矩做,唔識規矩成日講一堆垃圾都無用

講番果個朋友,是我推果位朋友入左呢行,上年初我自己唔掂,他唔掂都睇下我,現在他唔掂,我有責任幫他。希望大家畀d空間他

我想講他個古仔,但是當事人私隱都是隱去啦

食得咸魚抵得渴啦 K___ K__ 佢咁熟_哥 贏唔少啦之前
梁杰文個兩本 係基本野囉 好中性一本資訊作品
渾水個本就講殻 財技無乜點提

我可以幫他澄清,其實他同粉哥唔熟,但是他就是其中一條下線啦,幫人賣下股票、債券咁,收下風炒垃圾。但聽這些消息是經常輸錢,反而靠自己,成日贏。

基本野如果識用,你就會識好多野。用下腦啦,睇多d港交所、證監會的野,慢慢你會學到唔少。

咁我就不得而知啦

派系既野 都要同湯財兄多多指教

果個朋友我推他入股票的,我同他有一堆共同朋友講過。聽過好多他的故仔拼埋。我知當時人,所以夠膽判斷,否則不敢講太多。

他當年開個甚麼討論區,都是推倒老千股

唔知你知唔知道我幾年前,被人話搞人果件事,他們搞班,我驚他們用不用錢的資料賣很貴,甚麼變了傳銷集團,所以好不開心,於是因太激動做了一些不適合的舉動。

他們搞班的時候,梅生就取40%,兩位朋友一位40%,一個5%,周顯拿一點點啦,你可以知道他們賺幾多。

當中有搞手搞野,所以先麻煩,最後有人私下幫我搞左,最後我都無事啦。所以都好多謝他們。

這個搞手同所有人最後都是有點不歡而散啦,但這個搞手就愈搞愈大,又出書又寫專欄又出片又盛,但是當中很多麻煩野架,他是一個很厲害的人,唉。

我淨係知𡃁模事件
小弟學財技不足一年 資歷尚淺

這個事後來。他之前破過產幾次啦。

這個人呢,賭性很重。

他屋企有些家底的,家姐在離島好多物業,自己在港島都有一堆。

早年都有炒股票,2008年好似炒輸371,欠不少錢,輸剩10萬,在當時我識左他。

我當年講左幾隻股,他一隻博一隻照買,贏左200幾萬。心雄繼續買細價股,又買多一兩間樓,之後按樓又盛買了好多細價股,結果好似2011年輸到仆左街,大庭廣眾大喊,之後在周的介紹下就入左財技路。

之後果幾年教班,市況真是好掂,呃到些人,賺到好多錢,加上他靚靚仔仔,打入左果個市場,又識左唔少朋友,結果買中兩隻,真是碌到幾千。果時又想開證券行,又想買屋又盛,要博到過億。結果債大左,然後古仔大家都知啦。

這個人呢 叫乜名?

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

搵幾多錢 好客觀既

賺咁多如果仲慳左洗,人地都睇你唔起啦,big4 senior 人工咪三四萬, 渾水人工兩萬都冇,同炒股冇得比啦

佢係太OVER

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

咁信賊掠咪幫人出貨

你留意佢幾時講 會有人幫佢做下野的

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

咁信賊掠咪幫人出貨

nav 對呢啲股接近0

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

搵幾多錢 好客觀既

佢收到好多消息 仲有佢比其他人玩得穩陣....

總之唔會冇錢得去邊

周顯係pk 我都認同既
我睇到你有好強烈既怨恨

搵幾多錢 好客觀既

人在江湖
垃圾股唔理冇損失

啱 但見到係主流真係冇心機睇
我最近在am 用一個類似個名寫緊稿,希望大家支持下

今個星期最少寫一篇康健系

支持湯財兄

星期五醫生旗艦都插左少少

其實我好憎混水講他果位朋友輸左幾百萬,仲有笑,仲要推他果本所謂的財技書

睇左咁多本,混水果本是垃圾,最好都是呀邊個梁杰文果本,最少資料寫得清清楚楚,唔會成日雲裡霧裡,又個個高人,其實財技都是要跟規矩做,唔識規矩成日講一堆垃圾都無用

講番果個朋友,是我推果位朋友入左呢行,上年初我自己唔掂,他唔掂都睇下我,現在他唔掂,我有責任幫他。希望大家畀d空間他

我想講他個古仔,但是當事人私隱都是隱去啦

食得咸魚抵得渴啦 K___ K__ 佢咁熟_哥 贏唔少啦之前
梁杰文個兩本 係基本野囉 好中性一本資訊作品
渾水個本就講殻 財技無乜點提

我可以幫他澄清,其實他同粉哥唔熟,但是他就是其中一條下線啦,幫人賣下股票、債券咁,收下風炒垃圾。但聽這些消息是經常輸錢,反而靠自己,成日贏。

基本野如果識用,你就會識好多野。用下腦啦,睇多d港交所、證監會的野,慢慢你會學到唔少。

咁我就不得而知啦

派系既野 都要同湯財兄多多指教

果個朋友我推他入股票的,我同他有一堆共同朋友講過。聽過好多他的故仔拼埋。我知當時人,所以夠膽判斷,否則不敢講太多。

他當年開個甚麼討論區,都是推倒老千股

唔知你知唔知道我幾年前,被人話搞人果件事,他們搞班,我驚他們用不用錢的資料賣很貴,甚麼變了傳銷集團,所以好不開心,於是因太激動做了一些不適合的舉動。

他們搞班的時候,梅生就取40%,兩位朋友一位40%,一個5%,周顯拿一點點啦,你可以知道他們賺幾多。

當中有搞手搞野,所以先麻煩,最後有人私下幫我搞左,最後我都無事啦。所以都好多謝他們。

這個搞手同所有人最後都是有點不歡而散啦,但這個搞手就愈搞愈大,又出書又寫專欄又出片又盛,但是當中很多麻煩野架,他是一個很厲害的人,唉。

我淨係知𡃁模事件
小弟學財技不足一年 資歷尚淺

這個事後來。他之前破過產幾次啦。

這個人呢,賭性很重。

他屋企有些家底的,家姐在離島好多物業,自己在港島都有一堆。

早年都有炒股票,2008年好似炒輸371,欠不少錢,輸剩10萬,在當時我識左他。

我當年講左幾隻股,他一隻博一隻照買,贏左200幾萬。心雄繼續買細價股,又買多一兩間樓,之後按樓又盛買了好多細價股,結果好似2011年輸到仆左街,大庭廣眾大喊,之後在周的介紹下就入左財技路。

之後果幾年教班,市況真是好掂,呃到些人,賺到好多錢,加上他靚靚仔仔,打入左果個市場,又識左唔少朋友,結果買中兩隻,真是碌到幾千。果時又想開證券行,又想買屋又盛,要博到過億。結果債大左,然後古仔大家都知啦。

這個人呢 叫乜名?

有人話呢個人啲資料不對 你當古仔睇
垃圾股唔理冇損失

你睇數咁勁 易搵有真正價值既股啦
垃圾股唔理冇損失

最慘我留意到602 都冇人信我
垃圾股唔理冇損失

最慘我留意到602 都冇人信我

你博佢會私有化?

佢中一隻匯豐輪執兩三倍 班友見到實信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞