細價財技股短炒長揸討論區(2) - 你問我唔答

447 回覆
6 Like 4 Dislike
https://lihkg.com/thread/300847/page/1?ref=android

留意到開始有d幫莊出沒 香討化
其實唔止呢個post上次粉系個堆出貨都有人幫手叫追反彈

另外,公司原擬於削減股份溢價生效後,從公司繳入盈餘賬中向股東分派3億元,相當於每股0.133元,但由於削減股份溢價之議案遭股東否決,故將不會付諸實行,因此分派亦將不會進行,董事會決議更改有關款項之擬定用途,約1.2億元用於上述收購事項,約1.8億元用於公司之主要製造業務及/或作集團一般營運資金。

haha屌你老母 又左手交右手套現 買垃圾資產
財技根本任鳩佢舞 你知又點撚樣? 贏到錢咩你

另外,公司原擬於削減股份溢價生效後,從公司繳入盈餘賬中向股東分派3億元,相當於每股0.133元,但由於削減股份溢價之議案遭股東否決,故將不會付諸實行,因此分派亦將不會進行,董事會決議更改有關款項之擬定用途,約1.2億元用於上述收購事項,約1.8億元用於公司之主要製造業務及/或作集團一般營運資金。

haha屌你老母 又左手交右手套現 買垃圾資產
財技根本任鳩佢舞 你知又點撚樣? 贏到錢咩你

即刻買物業,叻晒
985買遊艇
利申 以前年少無知領過𡁻渡野
8315 無啦啦爆升想點先 ..又無消息

仲玩呢d所謂細價垃圾老千
真係等跑輸大市啦

個個跟住北水玩中大價股贏到開晒巷果陣
你班人就輸輸輸 一係就坐起道唔郁唔開車
講出黎仲要俾人笑 問個市升到咁點解你都輸/無得贏 問你買左乜
湯財兄仲起唔起道?
有冇興趣寫下 講下證卷行同佢地塊牌
例如每個富豪私人有 或御用既證卷行 睇大利市見到咩牌應該點應對等等
點睇8410 由4毫渣到宜家 我個fd話睇個半
師兄,有興趣加入tg討論,謝謝
@Investor212
湯財兄仲起唔起道?
例如每個富豪私人有 或御用既證卷行 睇大利市見到咩牌應該點應對等等

係道

我覺得你見到都可能是假象啦

我覺得你不如專心研究公司價值會好點 只有幾個大訊號值得睇 小訊號應該忽略

買股應用撇除法 非用歸納法
點睇8410 由4毫渣到宜家 我個fd話睇個半

可能有啲古怪錢入去 有鄧星星
有冇巴打睇得明8023做緊乜,有貨唔知走唔走好

當佢收集 要好有耐性
想問下146而家入會唔會有息收?
新手

新手

咁入一手咪有千幾蚊息?

係1700 特別股息
52週 1.7-2.51
現價 3.63
自己諗值唔值博啦
新手

咁入一手咪有千幾蚊息?

係1700 特別股息
現價 3.63
自己諗值唔值博啦

我覺得淨低嘅業務蝕嘅 就唔好掂
新手

咁入一手咪有千幾蚊息?

係1700 特別股息
現價 3.63
自己諗值唔值博啦

你好 greatsoup
一直以來都有睇你個blog
的確獲益良多
我有兩個問題已經想問你好多年

1. 點解你寫野唔直接D,簡單D
咁樣似乎可以多D人睇得明
而家你寫野我覺得太長,太詳細
好多人無咁既耐性睇
亦都可以更有效率比多D人認識老千股的運作
周顯講過話david webb如果真係想維護小股東利益
應該要個網提供埋中文
等多D小股民睇得到
個情況其實類似

2. 有時可以寫多D賺錢野
因為淨寫老千野好難吸引到人睇
少人睇就無辦法等多D人明白老千玩法
新手

咁入一手咪有千幾蚊息?

係1700 特別股息
現價 3.63
自己諗值唔值博啦

的確獲益良多

好多人無咁既耐性睇
應該要個網提供埋中文
等多D小股民睇得到
個情況其實類似

新手

咁入一手咪有千幾蚊息?

係1700 特別股息
現價 3.63
自己諗值唔值博啦

的確獲益良多

好多人無咁既耐性睇
應該要個網提供埋中文
等多D小股民睇得到
個情況其實類似

新手

咁入一手咪有千幾蚊息?

係1700 特別股息
現價 3.63
自己諗值唔值博啦

的確獲益良多

好多人無咁既耐性睇
應該要個網提供埋中文
等多D小股民睇得到
個情況其實類似

明白 謝謝
湯財兄仲起唔起道?

係道

我覺得你不如專心研究公司價值會好點 只有幾個大訊號值得睇 小訊號應該忽略

因為小弟最近學緊即市短炒 daytrade
所以呢d野對我都幾重要
但網上又搵唔到邊道有講
最多都係搵到邊d卷高係邊d富豪 或者上市公司持有
如果湯財兄冇興趣講 可否指點一條明路 去邊有資料睇
湯財兄仲起唔起道?

係道

因為小弟最近學緊即市短炒 daytrade
所以呢d野對我都幾重要
但網上又搵唔到邊道有講
最多都係搵到邊d卷高係邊d富豪 或者上市公司持有
如果湯財兄冇興趣講 可否指點一條明路 去邊有資料睇

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞