細價財技股短炒長揸討論區(2) - 你問我唔答

447 回覆
6 Like 4 Dislike
港交所叫佢退市咪少左個賺/蝕錢機會?
對投機者/IPO既影響都好似唔好掛
根本個市場就各有各玩
而家果市玩正股 option 好過啦
細價股 time cost 都蝕死

呢層我又認同 而家個市唔係炒細價
主力資金去玩大股係好正常

睇你想惡性循環定一刀過ja

你唔叫佢退市 由班千人係到搞臭個細股市場
成2-300 隻股極低成交 咁邊有人想黎香港ipo先? 唔計藥明呢d大公司啦 一般2,3線 新上主版既公司都難集資啦 長痛不如短痛啦屌

成2-300 隻股極低成交 咁邊有人想黎香港ipo先? 唔計藥明呢d大公司啦 一般2,3線 新上主版既公司都難集資啦 長痛不如短痛啦屌

我覺得迫佢地清盤摺埋 然後向大股東追討公司誤導嘅虧損賠俾其他股東係最好
唔通投機者就由佢地仆街

已經受到苦果

已經受到苦果

依家個市好似2007年尾段,大市係繼續向上,但大部分2、3線股喺5月已經見頂。大市繼續由藍籌大股推,但細股已回天乏術

支持kill晒班pk

我唔會長渣這種股,渣左唔升中伏都冇計
呢度係咪得我一個覺得佢short short地

幾戔鬼

老實講我是憎到班仆街死,所以忍唔住,唔好意思

支持你啦,湯財
垃圾股唔理冇損失

啱 但見到係主流真係冇心機睇

有乜計 香港上市股日日都有幾十隻股可以係0成交 有d唔係老千 但都比班老千害埋

細股個名呢幾年比呢班仆街玩唔夠咩
你唔係話玩左幾年個d 以家連玩左幾個月個d都知細股唔買得啦 邊撚個晒時間同你研究財技 以家只有向下炒 我不如跟呀晴哥追下d大價股食尾水好過啦

以前都話會炒上去 最遲入個堆先收皮 散戶都有肉食個party先happy以家粉哥同埋堆幫莊搞串晒成個party

好啦 沒人玩喇 自己合供飽佢囉

是呀

但好多靚仔仲以為有得玩,有幾個好出名的KOL 成日推細價股,話自己賺十倍八倍,唉。搞到幾多信徒課金,開班賺大錢,再昆他們炒高股價出貨。

好多人只是表面風光,今日睇到一些資料....發現有些人真是作大多過食飯

研究財技? 現在淨是向下炒,然後有些垃圾代散貨呃完再質。唉。

粉哥我希望他變成乞衣乞食啦,呃小股東的錢,如果仲話人抵死的正仆街,我真是最憎呢d股壇人渣。祝他最後幾年中風被他們仔女折磨死,然後乞食訓街被街邊的人打死。咁就最好。

若然未報,時辰未到。

咪臭係,樓上有人話粉哥炒野好好,帶比人搵大錢云云。

屌你,而家星期六market rehearsal 呀,放高幾十格掃黎做上去天價,你食到幾多呀又,好,吸血鬼都有人吹奏
垃圾股唔理冇損失

有乜計 香港上市股日日都有幾十隻股可以係0成交 有d唔係老千 但都比班老千害埋

你唔係話玩左幾年個d 以家連玩左幾個月個d都知細股唔買得啦 邊撚個晒時間同你研究財技 以家只有向下炒 我不如跟呀晴哥追下d大價股食尾水好過啦

以前都話會炒上去 最遲入個堆先收皮 散戶都有肉食個party先happy以家粉哥同埋堆幫莊搞串晒成個party

是呀

但好多靚仔仲以為有得玩,有幾個好出名的KOL 成日推細價股,話自己賺十倍八倍,唉。搞到幾多信徒課金,開班賺大錢,再昆他們炒高股價出貨。

好多人只是表面風光,今日睇到一些資料....發現有些人真是作大多過食飯

研究財技? 現在淨是向下炒,然後有些垃圾代散貨呃完再質。唉。

粉哥我希望他變成乞衣乞食啦,呃小股東的錢,如果仲話人抵死的正仆街,我真是最憎呢d股壇人渣。祝他最後幾年中風被他們仔女折磨死,然後乞食訓街被街邊的人打死。咁就最好。

若然未報,時辰未到。

屌你,而家星期六market rehearsal 呀,放高幾十格掃黎做上去天價,你食到幾多呀又,好,吸血鬼都有人吹奏

咩股都好啦 賺到錢先最真實
未出事前無人提佢名 一出事就當地底泥 呢個股票市場
垃圾股唔理冇損失

是呀

若然未報,時辰未到。

咩股都好啦 賺到錢先最真實
未出事前無人提佢名 一出事就當地底泥 呢個股票市場

有咩好屌有咩好鬧姐,做好哂披露咪得囉,你點整頓個市場一樣有大排傻系爭住倒錢落海,個莊唔扑鳩啲傻散又點有錢炒起股價
炒咗咁所有咩老千股、向下炒股都從未中過伏,反而所謂康健系、粉哥嗰啲係最好炒,年年袋唔少。
只能說炒得掂就靜靜地數錢,炒唔掂就日嘈夜嘈成條糞青咁。
有咩好屌有咩好鬧姐,做好哂披露咪得囉,你點整頓個市場一樣有大排傻系爭住倒錢落海,個莊唔扑鳩啲傻散又點有錢炒起股價
炒咗咁所有咩老千股、向下炒股都從未中過伏,反而所謂康健系、粉哥嗰啲係最好炒,年年袋唔少。

係? 貼個倉黎睇下等大家葡萄下你有幾威水

Same here

比人騎劫左唔知佢地想點
好似要拯救世人於水深火熱之中

係? 貼個倉黎睇下等大家葡萄下你有幾威水

真係有人咁樣賺大錢
你一見唔對路咪打左佢
我識人炒真係垃圾派系 8226 8182 689 439 582 1383係贏大錢
股票市場係成王敗寇 你可以話係 有班人真係咁樣出貨賺錢
但同時間亦有人真係贏大錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞