3hk 續約

490 回覆
2 Like 91 Dislike
想免$18 先續
10月先完約 個 sales日日打四五次嚟想點
我都等緊佢出依個,之前出$139 100gb 5g
冇理佢最近變咗$139 50g,用哂個限速仲要慢咗,完全係撚狗行為
無限1m邊夠用
我依家唔係用$139呀,用緊4.5G仲要下年10月先到期
用咗5G 139$ 100gb差唔多一個月
so far so good啦
返工屋企都有200幾mb速
係搭地鐵有某幾個站要自己轉返4g先load到野
不過果幾個站本身未upgrade 5g其實都收得唔太得
用埋5g就直情唔得
明明爆格都load唔到
10年前就話姐,依家睇個youtube都最起碼720P

屌你老母3 咁既閪plan都夠膽offer出黎
收唔到起碼自動跳返4G/LTE,5G一定食電d
乜整整吓 3 仔啲 5G 續約 plan 仲平過豬愚鈍
睇嚟佢個 5G 上客量真係好嚴峻吓
呢個係 3 仔續約部嘅心理戰術嚟
一開始會比貴 plan 你, 呢個階段續係最 on9, 你唔上釣就會之後比個平 plan 你 (好多人喺呢步已經會上釣), 如果你都仲係唔落搭, 就會反其道而行比返個貴 plan 你, 等你覺得 "哎吔! 蠢咗喇, 早知之前續個平 plan 算啦 ", 喺呢個時候, 距離你滿約已經時間無多, 呢個時候佢就會再 offer 返個平 plan 比你, 等你覺得唔可以再錯失呢次平 plan 嘅機會, 9 成人會咁而落搭
佢又更新咗個offer比我
5g $179 60gb

屌唔屌得過
原來你地上面有$139 100gb添
想水9我
$139 100gb ? 應該該4.5G?
唔知佢地呢

我而家就呢個

想問有冇人知60 gb係去到幾多限速?
其後1mb 任用 係講緊幾多gb 之後
就係首60GB 係高速,60GB後就係1mbps的無限慢速。
睇自己使用習慣啦,我覺得首30GB高速已經夠我用。
我覺得唔抵,之前我收到5G $139 100GB,冇理佢之後出$139 50GB,姐係撚狗。你依個$179 60GB,你話抵唔抵?
如果要俾百幾蚊用3台既話,我情願用自由鳥 $98 16gb, 起碼地鐵都full speed 4.5G
我就係淨返果一成,
去到最後半個月由$138/42mbps 落到$10x/42Mbps

之後我都係轉左去ClubSim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞