3hk 續約

490 回覆
2 Like 91 Dislike
因為用4.5G 20GB,FUP $158 免18,用左2年仲有2個月中移動sd續約優惠, 5G 30GB,1M $198,免5個月,平均$157,免18,用完30GB之後又限1M慢到嘔,愠鬼續... 仲慢過我而家用完20GB之後無限速度,多10GB冇用,加上我有開5G網絡增值服務,5G手機收到5G訊號當5G用都抵🤪
續約真係搵笨。不如轉出去過一過冷河再返來
我個fd又係早排續Smartone $290 44GB後無限,5G plan,超愠笨,好貴,我另一個用1010個fd用$440 110GB後無限,5G plan,佢話佢GB數多過Smartone好多,但價錢超貴,佢仲話同Csl差唔多價,做咩唔比多少少錢用1010仲好d,而用Smartone個fd又同1010 fd話Smartone sals同佢sell送無限通話分鐘,之後個1010 fd串返佢,無限通話有左好多年,妮個唔係優惠,個無限通話送得比你係唔值錢,不如叫你個smartone sals送多d GB數據仲好,你d smartone 44GB 5G睇片肯定唔夠你用,起碼100GB先夠你用,你長期只用smartone因為你開工在地盤,地盤只有smartone收到訊號,甘你成世住地盤用smartone,唔在家中用同出街用,仲笑佢成世只用smartone,之後個用smartone fd答佢,我個smartone sals話送無限通話已經係好大優惠,之後用smartone fd怕問多sals太多句,唔識叫佢加多d GB,就答應smartone由佢而家5GB 4G無限$199再續約升上$290 44GB無限 5G,笑死我,因為我同幾個家人一直用緊超平價錢月費,唔似得以上2個fd 扮有錢用超貴plan,但成日話窮,又唔省錢🥴😵‍💫🤮
係真人真事,寫到我手痛,sorry,長篇同長氣左d,請大家慢慢睇,thx
有咩台收得好?用咗smt 成廿年,次次續約都當我狗咁𨶙,已經用最貴plan ,機又冇平plan 又冇平,今年要轉台唔𨶙用,閪通你食𨶙屎啦
唔係平咩?
我仲有成2年先到期
今日miss左sales call
入返app見到有個$98 5g 30Gb plan +$18隧道費,其後1Mbps
而家用緊21Mbps 4.5g無限 都要$138, 其實我一個月都係用大約10Gb到

不過我部機只係support到4.5g, 想問如果轉左5g plan可以可以行到全速5g? 應該快話我而家21Mbps好多?
唔好用3台 佢地仲未解釋鎖速事件

無限plan比二百幾蚊夠膽死得5mbps

仲要屈我收得唔好附近好多人用緊

大家請小心 提防騙子!

本身一直offer $139 100gb 5g
今日突然轉左呢個
有得免$18既話 呢個好似幾抵
解乜撚野釋
打上去屌足兩個星期
之後比我既offer係$168 4.5G假無限
變$149+18 100GB 5G後限5Mbps合約期跟返原本日期

唔撚想煩就yeah左佢算

仲有人問3HK 真係未見識過5Mbps 地獄
3係垃圾
千其唔好用
啲sales又閪
樓主係咪傻撚咗呀
鬼叫打李氏工得爛衫先收到咩

用sosim仲好過用佢d傻鳩企業plan啦
你咪話
好多連登仔暗底用支移
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞