3hk 續約

490 回覆
2 Like 91 Dislike
當然,升級係冇問題,降級就唔得

bro可以問下你用緊5G既frd,問下佢地新鮮感過後例如幾個月後,仲有冇開5G部手機

我除左係d 4g明顯收唔到既位會開翻5G試一試外,真係極少用5G…
屌,我之前唔小心續咗約但太忙無理到
早排不停有電話打嚟,上網睇原來係3
心諗有得升plan都好,開我189 150GB,問題係我用唔到咁多,叫佢100GB 再打嚟
出面好多做緊$149 100gb
全包
即係139有100gb?你轉台定升級先
睇黎續約價最抵係我

139 100gb 5G 之後5mbps 限速
你係就完約? 未使畀18蚊?
6月完 3月續呀

原本諗住轉支移動 149 100gb 貪佢接收好啲

有日 無啦啦打offer 139 我講明18蚊唔比 佢又得 咁照續囉
唔講政治
其實中移係咪5G入面收得最好果間?
雖然我都唔會用,純粹八卦想知
因為之前睇到好似係中移買到最多頻譜既一間
我8月先完, 佢琴日都有開呢個offer比我

本身用緊$138 21mbps, 佢開完offfer我話再考慮下, 佢問我有咩考慮, 只係交多1蚊上5g 100gb, 我都唔識答佢因為個offer又真係冇得頂, 但就係想拖多陣先覆
大家係經電話打黎續定上3個網續約優惠果版續?
而家用緊228 4G無限
年尾完
之後續,係咪冇得你地呢d百幾蚊100G 5G?
睇你日常使成量
我平時打機睇YouTube netflix
用左唔夠一星期已經無左30Gb 5G
搵番sales
通常都可以免$18
利申 用緊中移$ 199 200Gb
免$18 仲有回一次$200
如果5g 無咩用

下面好d
5G黎講唔算
但300Gb一定用唔哂

4.5 G黎講就真係垃圾
42mbps 無限 $120都有
係,佢出5g 100gb就心動,4.5g $180真係轉台好過
100gb 我硬係怕唔夠。而家4g avg 50g
我屋企公司全wifi,一個月最多都係十幾gb,根本亂鳩咁黎
咁你用好多真係 我岩岩好用左一個月 90幾GB左右

Netflix 有睇用左44GB一個月

但無打機 打機應該用好多
我之前4.5G
平均50-80Gb一個月
但一轉5G 使用習慣無變
但數據用量就多左
你當可能會用左平時既1.5倍

所以先比多$50
要夠200Gb
你睇片 streaming 多?
我少睇片, 轉 5G 前後 data 使用量唔大分別
但5g 食電左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞