3hk 續約

490 回覆
2 Like 91 Dislike
東鐵綫收得最好同最快係佢個5G
岩岩收到3出新續約plan,
$168 5G 125g 之後5Mbps
Or $198 5G 200g 之後128kbps
228 5g 250g, 其後任用係咪最貴既plan
你幾月完
5月

1月已經日日打黎但無聽
之前App又比d 舊plan
4g$168無限/
5g $198 12g/
5g $250 30g
係咪打比你電話續,發覺app 個d 係勁廢
岩岩打黎撩我續約
$197 150gb 5G

想要你$198個隻
$168 125g都夠… 過咗有5M

但$198 200g 之後就勁慢,無咩用
用嚟打機完全唔掂 爆ping
而家3 有d地方成日跳左落H+ ,唔知係咪upgrade緊d 4G發射站上5G
我都係收到呢個offer
但我仲未用過5g
想問5g 100gb 其實會唔會都好快chur 曬?
睇你點用
其實以我理解5G同4G應該係得速度上分別
你平時點用4G用既量係幾多, 你用5G都係一樣架, 只不過快D LOAD到咁解咋?
當你睇YOUTUBE片, 一條500mb, 你4G同5G應該都係用500mb data架?
仲有頻寬大d...同一時間同一地區容納到多d人一齊上網
低時延...打機ping time會細d
用量會比4g多d...最主要係load得快左...可能你一禁入條片就已經load晒成條片...平時4g係未load完
用緊送既HKBN 5G 20G
只係一至五睇下個幾鐘田豪祖YouTube live
上下兒登,B站,咸網,Fb,下載app
一個月都爆
但某啲時候
你開左啲網,點知唔岩心水
4G慢慢下載,你可以即時上一頁
5G可能係你準備上一頁已經下載好
你重覆幾次咗樣,一定係用多左數據
咁樣
同埋我係23年尾先到期
佢呢個月頭已經打嚟叫我轉plan
但我記得果時佢電話講係5g $15x 100gb
不過未覆佢
但我岩岩又去個app 度撳下
又轉咗呢個offer
咁講法本身用50gb, 5g 既100gb 都可能唔夠
真係唔明3 點解到而家都仲係限分鐘
間間都無限分鐘
新客啦
續約有邊間會做優惠
所以每間都係用完就轉
因為根本無當現客係客
用開$178無限4.5g so far都幾好
冇網上啲人講得咁差
依排係咁sell 5g
平時每個月都係用20幾gb
整個$229 300gb 5g plan嚟
點續落去
用左幾日5g 好食電

同埋 唔覺快左😹😹

12號到呢家 用左23gb 驚唔夠用
你點用法
會睇Netflix Disney+?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞