[No more MazeGOAT] F1 2022 季前試車 討論區 4

1001 回覆
11 Like 68 Dislike
咁撚多平治人講嘢
肯定講衰 Max
Gunther憑實力喺你班wanker度借

點解要還?
Monaco 係咪又想分化四萬同牛奶仔
Haas 聽日 測試上半節出唔到 下半節會出Zoom仔
https://www.instagram.com/p/Ca4HeLsN9vj/?utm_medium=copy_link
加咗少少銀色落去
跑少半日算好架喇
好似變左a better tomorrow

mickey that is so not right
仆街啦 又係無喊狗自己射出去
準備入坑F1 TV PRO
香港冇點都要VPN
我SEARCH過最平好似係BRAZIL
但係咪每次都一定要VPN咁睇?
係咪買返大國家會好D, 冇咁驚死/慢VPN咁

https://www.facebook.com/exceptionf1/photos/a.1594127517516345/3060815330847549/

想對近期超重熱話分享少少感想。首先要說 "超重" 一詞是有些誤導成份,要知今年新賽例將最低車重增加至 795 公斤,各媒體報道的所謂超重,只是超過了最低容許車重,是沒有違反賽例的。當然用較重的戰車作賽,在效益上是處於不利狀態吧。據聞,只有 Alfa 能做到 795 公斤這最低的標準,其他如 McLaren 是 798 公斤,Mercedes 799 公斤,Ferrari 801 公斤,Red Bull 805 公斤等等。其實 Alfa 剛達標也不是最理想,要獲得最大效益,應要將戰車重量保持在最低車重再多減數公斤,這樣便能用 Ballast(壓載)來分佈在車身各處,以調教出完美的重量分配。

在不到一天的時間,F1 第二場冬測將會上演,各隊的新車應會以較接近首戰的設置登場。據聞 Mercedes 一如既往,將會帶來最大規模的更新,主力是較 Williams FW44 更細小的 Sidepod(側箱)。此外,Red Bull,Alpine 的更新應也有不少,McLaren 或會微調拉花顏色,其他的應在細節上作出不少改良吧。

© F1 © redbullracing
支持唔還
唔知多唔多RB鏡頭
好心就俾 mick 跑多啲啦,孫仔又未必係坐正
試車就係要試嘢
車手要俾feedback
搵Soon仔試條毛咩
可能想睇soon仔跑出嚟既數據
比較下spin同舒仔
如果唔差太多咪簽佢
仲有車頂同尾翼側變咗黑色
我覺得好睇咗
比個機會比啲有經驗嘅車手拍吓太子啦
Suck my ball又好9bo又好
點都好過搵soon仔返嚟
而家咁樣一嚟對佢成長冇好處
二嚟咁樣完全冇人比較到佢有幾咁廢
聽日又要睇下大牛點樣整架怪雞車比大家睇
錢已袋 理撚得你
話說yuki巴有啲咩問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞