[No more MazeGOAT] F1 2022 季前試車 討論區 4

1001 回覆
11 Like 68 Dislike
跟住Zak又出黎話紅牛浪費人才
望下麥記而家有乜撚嘢青訓?
咪得隻oward
我咁睇啦
1/ 我對和牛今年嘅成績係比較樂觀,佢玩kart同 F4 repeat嘅成績都會比前一年好。佢上季上半年係好多mistake 搞到一兩分都執唔到,下半年其實黑到一個點, 成日拎唔到分。
2/ 要和牛現階段要完全反cup氣係好難,但係咪全季繼續跟氣車尾... 我睇又未必。和牛race pace其實比q pace好,係易扒頭嘅場和牛有機會前過氣返終點。
3/如是者,如果整體賽果係互有勝負,而牛欄班F2仔係有人彈出嘅話,計錢可能係踢氣走。
4/牛欄班F2仔,Hanger係大熱,但係如果Lawson唔好再成日派膠嘅話,佢都幾有機會。
5/和牛萬一被雞我估RB唔會咁易畀佢走,好有可能做RB reserve driver. 除非係和牛思鄉要返屋企唔再賽車(可能性唔細,我一早講咗佢係有性格嘅,F1無得玩佢係落唔到面子而唔玩係唔出奇)
但和牛F2 rookie to third喎
F3 rookie year都第9
hauger F3二年生重要渣prema champ有乜咁叻
唔記得咗hwa var新隊就唔評論啦
和牛其中一個好彩既位係順住f3 f2咁玩上黎唔洗好似之前其他青訓要去玩其他比賽
隻oward仲要係係RBJ執返來
btw送oward去玩indy咪更加係浪費人才,真係咁珍惜佢就比佢留係F2浸多一兩年
其實係和牛F4-F3-F2 嘅進步幅度大
尤其F3係下遊車隊都P9
所以人哋先至比佢升F2試
咁和牛既靠山係康打,當然條路會比其他rbj好行d
vips真係好撚慘 18年euro f3佢都係受害者 19年f3跑第4 正路下年升佢上f2 結果俾rb撚咗去sf 跑又冇得跑 睇住和牛jump佢 上年架車又成日壞呢樣壞嗰樣
一早Honda同RB 計劃咗畀佢全程係歐洲F3 F2咁上
相對嚟講Juri Vips要佢去SF 係失運亦都係真
鬼叫Vips背後無金主咩

所以啲人咪唔抵得和牛有康打撐腰囉
(但同樣我講咗N次,無返咁上下實力RB睬康打都傻)
最慘係今年Lawson調去Carlin佢仲要留Hitech
一句到尾無錢無運行
但係又無計呀
和牛又嬴到 又拎到super license
佢拎唔到super license 都上唔到F1啦
古達紅牛人成日 J 紅牛
不過做旁述好似唔差

然後堆嘉賓最廢梗係 Damon Hill
vips比起其他牛牛 太遲接觸賽車
lawson就唔穩定 今年轉埋Carlin 係最後機會
印度仔pay driver
岩佐步夢又一個日本送出嚟既小朋友 成績未見但升班得好快 同角田一樣一年一級
烤架係牛牛暫時最好果個 起碼手頭有F4 F3冠軍 但我個人唔睇好佢做到rookie to champion
參賽權賣咗比VAR
其實O'Ward唔算老麥青訓啦
依家老麥青訓得件鬥緊F4既Ugo Ugochukwu
認同你講嘅烤架潛力最大
vips今年有諗過唔玩 係hitech收平咗佢先繼續玩落去
睇黎過埋今年都要轉揸其他賽事
希望過到去indycar
老實講 覺得佢到頂
對佢有期望但唔係F1料
同期LAWSON拍埋去亮眼好多
indycar一樣要俾錢架 過到去仲要冇埋rb support真係收得皮
Vips最主要係無金主同無運,講實力佢唔差得過Lawson, 但係咪去到和牛F2果時嘅水平我唔敢講

岩佐步夢都係法國F4冠軍。不過講真佢F3係Hitech成績一般。估佢F2要啲時間pick up, 暫時唔係和牛果隻款。
Lawson亮眼係因為DTM啫
其實佢兩個差唔多
咁或者調轉佢試下代表RB楂DTM?
不過或者去indycar會有其他金主呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞