[No more MazeGOAT] F1 2022 季前試車 討論區 4

1001 回覆
11 Like 68 Dislike
神童終點俾人劃火柴
接近啦
你當係Ducati C隊
勁激動,好似贏左世界冠軍咁
我就係聽到刑安邦講Ducati畀得架上年嘅車佢
架 Yamaha testing 已經廢到出晒面
直四 Suzuki 又快過佢 Aprilla又大進步
KTM testing 數字廢但係今日有香檳開
話晒都係第一場贏gp 仲要係細廠
第一次分站冠軍?
係,車手同車隊都係,仲要係車隊第一場motogp,本身個老闆中武肺香左,由老婆接手搞
有時舊車可能好過新車

唔使試件 新車研發錯咗又仆街

20年 Yamaha 衛星隊揸 19年車仲好過揸 20年廠隊車
人地上年仲係rookie今年都係揸緊上年廠隊部車
本田四架都係今年spec
VR46早一兩年成日話架車唔夠尾grip
MV12 自從舊年同山葉完全反面之後廢到而家
怕佢副超遮住米芝連
早三四年Dashboard加咗個功能,可以有單方面通訊

右上角彈出嚟嘅訊息正正係Dashboard show嘅訊息
除咗轉mapping,仲見過riders behind、判罰同Let XX by
間間廠新車件有限 所以唔係個個都新車
Ducati陣營計 廠隊係2部全新 (但係用upgraded上年偈)
B隊Pramac無記錯都係2部全新 但係資源唔會好似廠咁多
C隊VR46 1全新 (#10用全新) 1上年
D隊Gresini應該係2部上年 但係今場贏左車
原來
Ducati今年副引擎好似出出哋事,63要求用返21年嘅引擎,令43都迫住要轉
Yamaha已經唔只一次舊車快過新車
季前測試見到gp22 反向升級左
morbidelli個年揸到有份爭世冠
車手花名 (聽廣東話旁述)

20 (法國)神童
41 大E
44 細E
73 小馬
88 牙醫

應該係咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞