[No more MazeGOAT] F1 2022 季前試車 討論區 4

1001 回覆
11 Like 68 Dislike
睇引擎同埋車手搵唔搵到抓地力
冇得再改了
Aero都有少少關係 而家啲車多咗啲翼同頭同車身 暫時aero最好好似係ducati
引擎我反而覺得唔係咁重要

上兩年贏車手冠軍都係直4車

我覺得係睇邊隊揾到綜合最快

例如36贏嗰年架Suzuki好慳軚,佢成日可以push盡,同埋去到最尾人哋要收慢養軚佢可以再chur,當然佢最主要係贏穩定

神童對上兩年都係架車轉彎好好,可以攞到最靚嘅出彎線,反而啲Ducati因為冇尾grip加轉彎唔好,直路只係俾佢哋止蝕,一轉彎神童已經唔見咗
首先要分直四同V四陣營

直四相對上極速無V四咁高 但係 車身短身 輸出相對線性 Cornering 相對好啲

V四極速高但係操控相對困難 早幾年 Ducati 直路王彎路亡就係人辦

當然 Aero 車架 電控等等都係戰場 亦都好取決點樣起現時條米芝連胎搵到 Grip

例如今年開季前拗 Holeshot device Rideheight device

而呢方面暫時就 Ducati 領先 舊年直路又有 過彎亦都無以前咁笨拙
Thanks! 同埋上面回個兩位巴打
等我自己揾下啲野了解下先
話晒都同巔峰火星人爭過幾年冠
想問下Now係咪會播下星期冬測?睇佢Calender冇資料
冇VR46嘅第一年
對羅老闆無乜反感

但係無咗堆螺絲粉清淨好多
佢俾人開Radio屌完真係有好轉
gas:我上平治啦 on9
細牛
Spin: 打左針都無得見舒仔
魚雷啲運仲黑過黑氣石
係呀訂左未到香港之前miss左佢個calendar
舒仔:打左兩針都無得見spin 仔

tewe stek

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞