[D10] 烏俄之戰 Ukraine-Russia War 85:人道走廊

1001 回覆
34 Like 4 Dislike
https://twitter.com/nexta_tv/status/1500026179222482946?s=20&t=cRj3ZW3frgy1V_iYe5xnsw

People in #Melitopol are so tough that they come at the armed occupiers with bare hands. They clearly did not expect such a response.

所謂人道走廊根本係唔想再留手
佢未有下台危機都落會用
咩料?
主力部隊順勢走
都係個句 撳咗就WW3
我記得早幾日有個訪問係個香港人住係Irpin
唔知佢咩情況
"The Russians are continuing to bomb us and use artillery. It is crazy," Mariupol deputy mayor Serhiy Orlov told the BBC.

"There is no ceasefire in Mariupol and there is no ceasefire all along the route. Our civilians are ready to escape but they cannot escape under shelling."
其實附近幾個國家甚至成個歐洲都向烏克蘭輸血,用錢同武器買烏克蘭人既血,只要俄軍唔用大殺傷力武器,遲早拖垮佢,依家難做既係普京,放開手腳打又唔係,依家走又唔係,依家打到呢個位,賠款都可以賠死佢,逐件磚頭逐條人命同你計,冇返二千億埋唔到單,仲未計之後幾年俄羅斯人屎都冇得食
Family Guy
唔會啦冇咩需要
睇返打仗map 其實俄軍差唔多搶晒要搶嘅城
你去睇返伊拉克戰爭
我係佢頭幾日打唔入,食左烏東就算數
https://www.bbc.com/sport/winter-sports/60628947

北京冬季殘疾人奧運第一日 烏克蘭3金3銀1銅力壓中國排榜首!
港豬藍屍:俄軍都有老母生
其實真係想講清楚停火只限呢兩個城(Mariupol同Volnovakha)俾空間平民由人道走廊走
其他地方無話過會停火
https://twitter.com/kyivindependent/status/1500013004406272003?s=21

但好似話班蛾講就講呢兩個城會停火 但乘機用人道走廊嚟推進 佢哋係仆街 但大家睇清楚啲城市名先好無
但#110班蛾狗
騎虎難下,普京識見好就收會變彼得大帝,而家係過街老鼠,就算而家收手佢要面對國外制裁,國內要交代比佢送去送死士兵嘅家屬同經濟崩潰
人渣俄狗
佢用得就預俄羅斯都俾人剷平
自己成世要避難
呢個twitter全部都醜化烏克蘭美化俄佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞