[D10] 烏俄之戰 Ukraine-Russia War 85:人道走廊

1001 回覆
34 Like 4 Dislike
真正996
點解唔去台灣海峽
平時中國周圍買好多糧, 依家俄果D去晒中國度咪FREE D QUOTA比其他國
論經濟, 其實你無講錯. 但你忽略左, 歐洲係行民主制.
而家民意企晒喺烏克蘭嗰邊, 班政客係唔敢違背呢個大義名份.
其他問題, 佢地會諗方法解決, 例如頁岩油, 或者卡特天然氣.
但至少幾年之內唔會有人去同俄同買.
真係重型機師嚟
flightradar有
似有諗過打
其實情況同當年德國打英國一樣, 德國機師彈射, 之後都會被俘.
英國機師彈射, 拎第二架機再打過. 守軍係有利好多.
好以集結係白俄
又移咗去其他地方
$$
金仔都射左幾次導彈了, 點做野
我都有諗過係英國想出手
驚人質丫.
bj個肥仔見有得轉移視線不知幾積極, 唔講仲以為係churchill
24/7,邊有996
契弟想點
你可以放心, 普京唔會收手, 而北約唔會出手, 引俄佬繼續打落去.
睇到全世界睇住俄羅斯打烏克蘭啲武器屎到!仲會有人買中國俄羅斯製嘅武器嗎
7*24
佢最出,第一個話俾武器、制裁、cut swift
唔係已經宣佈咗即時停火?
打仗嘅時候更加需要休息
馬里烏波爾稱俄軍未遵守停火 宣布推遲撤離行動

俄羅斯對烏克蘭的軍事行動踏入第十日,多個城市持續遭受俄軍砲擊。俄羅斯國防部宣布,在烏克蘭兩個南部城市馬里烏波爾和沃爾諾瓦哈實施臨時停火,開通人道主義走廊,讓居民撤離。不過,馬里烏波爾市政府在撤離行動開始後不久,就宣布推遲撤離工作,批評俄軍未有遵守臨時停火的規定,持續砲擊當地。有居民說,每三至五分鐘就聽到砲擊聲,亦見到有嘗試撤走的居民回來。

德國比烏克蘭嘅反坦克火箭生晒銹根本唔用得

下面reply: fake news, 因為德國仲執緊貨根本未送

https://twitter.com/visegrad24/status/1500023709045866503?t=QA4tJ5ak4z4fqUoA9FtV8A&s=19
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞