[D10] 烏俄之戰 Ukraine-Russia War 85:人道走廊

1001 回覆
34 Like 4 Dislike
日本都唔係太有錢,當時經濟都係麻麻地
主要係陸軍贏左日俄戰爭得勢,所以主戰
山本五十六當年都唔係好想打
唔認為呢個時間點仲可以將烏克蘭一分為二

最現實既問題
家下俄羅斯同NATO 係咪仲可以做返冷戰時代咁大既對立同仲有無咁大決心去做
我當拎聶伯河為界分烏西同烏東
係咪兩邊都會係條河到起個2022版既柏林圍牆?
明顯唔係

如果真係咁分
即係過多幾年打過
前事不忘, 盧甘斯克同克里米亞已經一個好明顯既例子
而且下一次只會比今次打得更殘酷更血腥
應該係有睇新聞啦佢形象工程黎
第二條link補充左資料
應該係另一隊大約千幾人
但都係睇埋有冇其他source先敢肯定係咪堅
反正到時都係搵美國個班F35協同作戰
集中防空力量 後勤又唔駛咁頭痕

同埋宜家F35就算你有錢都要排隊
可能2046都交唔到機
睇左咁多日 真心覺得烏仔好撚勁

唔講以為成班係揸住大炮既美國隊長
啲軍備好似倒水咁倒晒落海
原文來源:
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20220227000030-260417?chdtv

原文摘要:
威納還透露,8年以來,中情局持續訓練一批烏克蘭人員,讓其有能力在敵後進行游擊戰或領導叛亂的非正規作戰;另外,隸屬於中情局特別活動中心(Special Activities Center)、專門執行各種「髒活」的特種行動組(Special Operations Group)準軍事幹員,也可能秘密前進烏克蘭,且「肯定非常樂意讓俄軍士兵被裝進屍袋送回家」。

https://www.ptt.cc/bbs/Military/M.1646056601.A.D52.html
人地f16仲要係你本土開生產線,都算係咁
話說我對於軍隊編制唯一既認識都係因陸戰棋學返黎

排連營團旅師軍
應該日本會幫手。有F35 同預警機
山本見過美國有幾勁, 梗係反戰
但係日本都係傾向想用錢塞住老美把口
想用錢換油+唔好干涉日本
咁冇錯嘅
大體上的確係咁
只係有啲兵種報都係報一個師
但實質上人數係得一個旅
後生果班直頭有好多親共
大陸買多啲俄仔,買少啲伊朗,條數唔會有幾多多少
唔識軍備
呢堆野好勁?
俄佬應該大把?
哇,係真嘅話真係經典喎
kharkiv解圍就有機會反cup喎
好撚感動啊屌

火力唔夠對方黎都打得贏
唔會掛…後生唔係好多投蔡英文咩?
9K32 !!!?

痴撚線
2022年既今日
人類打杖唔係拎新型武器
係拎哂成堆古董出黎
佢點都要向東南亞出兵
結果都係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞