[D10] 烏俄之戰 Ukraine-Russia War 85:人道走廊

1001 回覆
34 Like 4 Dislike
佢差D收皮
佢同蔡英文一樣
又係對家送子彈救佢
契哥: cover me!
聽講會有新一輪談判?
俄羅斯對烏克蘭的軍事行動踏入第十日,多個城市持續遭受俄軍砲擊。俄羅斯國防部宣布,在烏克蘭兩個南部城市馬里烏波爾和沃爾諾瓦哈實施臨時停火,開通人道主義走廊,讓居民撤離。不過,馬里烏波爾市政府在撤離行動開始後不久,就宣布推遲撤離工作,批評俄軍未有遵守臨時停火的規定,持續砲擊當地。有居民說,每三至五分鐘就聽到砲擊聲,亦見到有嘗試撤走的居民回來。
第一批一千枝好似送出咗?
好似少左好多巴打入黎?
上年10月先生咗個仔
星期六放假少左人
This is a good sign that Russia sent their experienced pilots to die first. Those pilots come after them will be easy targets.
戰局愈黎愈膠著....時間一耐少左人會長期關注都正常
冇乜update
我諗佢就係話呢一千支用唔到
標題中立左咁多嘅
依家無咩消息 就更加擔心會唔會一陣有咩大事發生
現在有2個城市被俄軍四面圍實
呢篇文好勁

俄軍已經進攻長達八天,俄軍並未成建制殲滅任何一個烏軍旅級單位。俄軍只有在少數地區,例如南線成功合圍馬里烏波爾的守軍。美國戰爭研究所特別指出,俄軍現在「主要的攻勢是由零散的營級單位發起,而非集中兵力收決定性的影響」

即係俄狗自以為好勁既營級戰術群用黎做落後地區任務就得
打城市戰變左送頭?
假設營級戰鬥部隊係各自為政,自己搵路打據點而冇協調作戰
應該好易比守軍伏擊,仲要因為兵力少冇後續支援(如果伏擊兵出現,其他軍隊冇受襲見到可圍攻
守軍好易伏擊完再走都得?
我覺得六國論嘅論述 只適用於烏克蘭 不適用於俄佬再吞其他國家
Handling G force is ain't that bad. It is something that one have to get to used too not it is not just a simple fitness thing. Also, pilots have a chaotic shift schedule that a lot of them are fat as they just eat flight sleep and repeat all the time at base.
而家見到俄狗契哥灰頭爛額
攻台計劃可以算鳩數啦
美帝未落場都死到咁
佢好鐘意Churchill架

直情寫咗本書叫The Churchill Factors
當地時間星期六日
不過估佢係比多d時間人道通道走平民
軍隊回氣
但俄狗咁撚賤狡猾
中間想偷襲都唔奇
俄軍發動總攻擊打基輔係遲早既事
之後就睇基輔頂唔頂到/俄軍打完依一波會唔會停火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞