30出頭半退休!港男半份糧買股 炒出3層樓 (18:55)

310 回覆
53 Like 113 Dislike
人地青年才俊,你地就搞鳩人
你知唔知人地花左幾多心血,汗水去換番黎,難得係基層向上流,就唔抵得人
成班酸撚到
事主08年入創興
11至14年係東亞
14至16年係icbc
一直都係1仔同4仔牌持牌人
理論上炒股票受嚴格規管
借稅貸咁買股票更加唔可以
有無巴打投訴去證監會同hkma
等佢要歸還非法所得之餘,坐番三五七年?

事實上,佢本身有1、4牌,除左可以向客戶提供意見,例如間唔時同d 大客唱好自己買既股票,仲可以望住大客幾時落盤,自己搭順風車,證監無理由唔做野

lm

唔係有申報就得?
要入紙申請 批左先比你買

宜家係欺上瞞下,因為稅貸申請時一定有申報貸款用途
宜家借錢咁炒法,有申報一定唔會批

借稅貸炒股有犯法嫁咩?

借黎炒股唔犯法,
一般人完全無問題,

但重點係佢有證券牌照係身(1號,4號牌), 買賣股票同一般人就唔同,
每次買賣都要申報, 唔申報就去做交易就犯左規,
更加特別在於佢仲要借埋稅貸黎買,
合理猜測, 佢個陣應該係搏一搏無申報,
如果佢個陣係按規則咁去申報, 按道理任職個間銀行應該唔會批
你有料就自己去投訴啦,又要叫人去做
推到佢仆街

訴已投

訴已投
睇人仆街最開心
事主08年入創興
11至14年係東亞
14至16年係icbc
一直都係1仔同4仔牌持牌人
理論上炒股票受嚴格規管
借稅貸咁買股票更加唔可以
有無巴打投訴去證監會同hkma
等佢要歸還非法所得之餘,坐番三五七年?

事實上,佢本身有1、4牌,除左可以向客戶提供意見,例如間唔時同d 大客唱好自己買既股票,仲可以望住大客幾時落盤,自己搭順風車,證監無理由唔做野

lm

唔係有申報就得?
要入紙申請 批左先比你買

宜家係欺上瞞下,因為稅貸申請時一定有申報貸款用途
宜家借錢咁炒法,有申報一定唔會批

借稅貸炒股有犯法嫁咩?

借黎炒股唔犯法,
一般人完全無問題,

但重點係佢有證券牌照係身(1號,4號牌), 買賣股票同一般人就唔同,
每次買賣都要申報, 唔申報就去做交易就犯左規,
更加特別在於佢仲要借埋稅貸黎買,
合理猜測, 佢個陣應該係搏一搏無申報,
如果佢個陣係按規則咁去申報, 按道理任職個間銀行應該唔會批

我夠知, 佢邊度有寫無申報, 你自己估?
借稅貸同有無申報係兩樣野黎..借黎炒唔可以申報左?
間間做法唔同, 咪睇一兩單新聞就當晒全部都係啦

有無申報唔係我做
投訴左金管同證監會會有資源有人手去查
係香港搵到錢真係唔好同人講,隨時得罪人
留名睇仆街
所以幾時都話低調d好
原來靠坐順風車,就係股神?

靠股發達既有邊個唔係坐順風車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞