30出頭半退休!港男半份糧買股 炒出3層樓 (18:55)

310 回覆
53 Like 113 Dislike
係香港發左達真係要收埋
識佢真人,佢本身係好中意教人野,成日教人買野
識佢真人,佢本身係好中意教人野,成日教人買野

冇咗個牌之後去教書啦

仲有之前所有不法收入
So?
輸到仆街嗰啲又唔見你報
事主08年入創興
11至14年係東亞
14至16年係icbc
一直都係1仔同4仔牌持牌人
理論上炒股票受嚴格規管
借稅貸咁買股票更加唔可以
有無巴打投訴去證監會同hkma
等佢要歸還非法所得之餘,坐番三五七年?

做銀行既人當然唔會用自己名自己戶口買股票,一定係用親戚戶口。你地捉唔到

利申:做外資銀行securities product,成班同事都係咁操作,dept head 都係咁做。lunch同d trader 拎下料,下午就去搵人幫手買

無人知無人查就無問題
如果有人咁高調上曬報話自己股神
有人查起上黎就

係,要查一定查到,但哩行個風氣係,大打人都係咁操作...

其實用自己名係其他行買 自己行點知?假設冇牌冇比人篤
當然sfc要查當然查到啦 但據我所知好多都冇報
個個酸撚到呢
個個酸撚到呢

幫推
睇完都唔係好明,事主08-14炒股翻左一倍,到14年先儲得50萬?14年買400居屋自住而家升到500,咁又點?佢想賣左層自住樓去套現一百萬?我相信黎生可算係一個成功人士,但係成篇野除左有講佢人工由10000加到60000之外,見唔到佢有咩發達事跡喎!到底我睇左d咩?
睇完都唔係好明,事主08-14炒股翻左一倍,到14年先儲得50萬?14年買400居屋自住而家升到500,咁又點?佢想賣左層自住樓去套現一百萬?我相信黎生可算係一個成功人士,但係成篇野除左有講佢人工由10000加到60000之外,見唔到佢有咩發達事跡喎!到底我睇左d咩?

睇到事主可以無啦啦出書 無啦啦有報紙推佢上位 但成個過程除咗人工翻幾倍 其他吹水居多 咁高調等睇証監查佢交易紀錄

睇到事主可以無啦啦出書 無啦啦有報紙推佢上位 但成個過程除咗人工翻幾倍 其他吹水居多 咁高調等睇証監查佢交易紀錄

唔好咁啦,依個數對記者黎講已經好大
type 1,4 如果係咁restrictive 既就唔會咁多人去拎
11000人工 7000還 再俾幾千家用
無3不成幾 當佢俾3000 姐係無咗10000
得1000生活?
Lm 學野
個個酸撚到呢

幫推

幫推就幫推啦 小二兩斤花生
出事嘎嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞