30出頭半退休!港男半份糧買股 炒出3層樓 (18:55)

310 回覆
53 Like 113 Dislike
入左中資你出得返黎先講
lm
insider trade?
垃圾股唔理冇損失

啱 但見到係主流真係冇心機睇

有乜計 香港上市股日日都有幾十隻股可以係0成交 有d唔係老千 但都比班老千害埋

細股個名呢幾年比呢班仆街玩唔夠咩
你唔係話玩左幾年個d 以家連玩左幾個月個d都知細股唔買得啦 邊撚個晒時間同你研究財技 以家只有向下炒 我不如跟呀晴哥追下d大價股食尾水好過啦

以前都話會炒上去 最遲入個堆先收皮 散戶都有肉食個party先happy以家粉哥同埋堆幫莊搞串晒成個party

好啦 沒人玩喇 自己合供飽佢囉

股票都有講周期既 細股都有
唔計粉哥爆煲 佢玩法一定係最慷慨個一個

我都有幾隻細股非老千很倉底 日日睇住佢係咁沒成交跌我都沒睇了

大家咁話啦,今年跌左十幾萬出街,六年都贏,今年終於輸
唔奉公守法就係咁囉仲要大大聲話俾人聽幾醒
事主08年入創興
11至14年係東亞
14至16年係icbc
一直都係1仔同4仔牌持牌人
理論上炒股票受嚴格規管
借稅貸咁買股票更加唔可以
有無巴打投訴去證監會同hkma
等佢要歸還非法所得之餘,坐番三五七年?

事實上,佢本身有1、4牌,除左可以向客戶提供意見,例如間唔時同d 大客唱好自己買既股票,仲可以望住大客幾時落盤,自己搭順風車,證監無理由唔做野

lm

唔係有申報就得?
要入紙申請 批左先比你買

宜家係欺上瞞下,因為稅貸申請時一定有申報貸款用途
宜家借錢咁炒法,有申報一定唔會批

條友坐左未
無晒聲氣
放虎歸山
留名
事主08年入創興
11至14年係東亞
14至16年係icbc
一直都係1仔同4仔牌持牌人
理論上炒股票受嚴格規管
借稅貸咁買股票更加唔可以
有無巴打投訴去證監會同hkma
等佢要歸還非法所得之餘,坐番三五七年?

事實上,佢本身有1、4牌,除左可以向客戶提供意見,例如間唔時同d 大客唱好自己買既股票,仲可以望住大客幾時落盤,自己搭順風車,證監無理由唔做野

有料
LM 4LO UP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞