我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 7 )

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
咁如果砌番ddr4 表現係咪唔會差好遠
唔會 隨時ddr4仲好
咁等我轉番ddr4先 另外其實係咪普通240排都夠壓12700k?唔點超頻
咁冇問題
個網唔見有Gigabyte 2‎7" M27Q 有無得訂?
如果個mon得1080P
係咪3060都夠推主線大GAME高~ultra特效穩定60FPS以上
1 x Intel® Core™ i7-12700 BOX 行貨
價錢:$2,869

1 x MSI MAG B660 TOMAHAWK WIFI DDR4 ATX (砌機減100)
價錢:$1,750

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$520

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$899

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8GB GDDR6X LHR (可單買或砌機減100)
價錢:$7,799

1 x Antec NeoECO Gold Modular Series NE750G M 750W 80 Plus Gold Fully Modular
價錢:$740

1 x SilverStone FARA R1 PRO ARGB Tempered Glass ATX
價錢:$480

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Cooler
價錢:$329

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $15,466

請問個list有冇問題
如果砌一部$8000 budget嘅機具體有咩分別?

就咁睇名唔係好識有咩分別
66xt介乎60同60ti中間
你好 我想砌部新機睇片同做功課 3-4k 有冇咩建議?
同埋想問下而家部機有冇嘢用得返?

想問六千鬆,純打機
其實你而家部機有乜嘢令你唔滿意?
我覺得你一係加ram, 到儲多少少錢先換新機
Hi

Budget $10000

玩LoL / Minecraft

1tb ram
o11d evo幾時有
1tb ram
留明學野
打錯
1 tb rom
你部機加ram 加SSD就得
可以呀,但點操作
同埋我打算等埋消費卷先買
停左產.諗G27Q吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞