我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 7 )

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
買咗windows係咪會幫手裝埋㗎?
悠二~
想砌部工作機
1) 主要用來做 3D Max, AutoCad, Photoshop, Lightroom, SketchUp
2) 機箱要大唔使發光都可以
3) Budget 大約$10000
Thank you !!!
依家唔好砌AMD喇
CPU仲用得啦,小弟仲用緊i5 6500
買3060的話真係加多少少上3060Ti啦
塊板就冇問題,唔想換牛就3060啦
Budget $4000左右
間中打下機 lol果d
有咩list好推介
點樣可以聯絡到你地,想升級我部電腦
60TI可用550W
悠二,我星期一跟呢條list落單加百五蚊係咪就星期二送到啦?
如果想買隻大板你地無, 係咪可以提供俾你地,其餘野係你地執,都可以砌埋?
可能問得好on9
舊機用咗6,7年左右 想upgrade而家用緊部機
兩個1TB硬碟都就爆但係入面啲料都好重要
咁樣新砌嘅機係咪要再加hard disk 同埋可唔可以就咁插落新機到
我係電腦白痴 sor for 1999
想問下係味仲推薦買FSP RAIDER II 550W?
我見list 2020年更新
仲想問下買3050會唔會比買1660好?
我見有貴d亦有平d 有無貨可單買?

仲想問下我有張h410m 支唔支援張3050同1060嫁
想問個白痴問題
本身部電腦就打柴
遲下諗住用ard 萬五budget換過部新
平時打下lol gta 加可能battlefield咁
唔急住換嘅話 最好而家砌咗先定等多兩三個月會再降價平啲
準備派消費卷,臨到4月開始就會勁加價。

其實係咩事呢悠二巴?其實我上面個裝得2隻風扇個DVD架都唔要預得會裝,同埋都唔會裝到,把風扇裝到咁都得?第二前面風扇會頂死張卡拆都拆唔到張卡,如果前面裝唔到標準size12cm 風扇你地同事其實係咪應該打嚟講聲指2隻薄扇p12係前面而唔係上鬆前面風扇啲螺絲去裝呢?無諗過2萬蚊一部都會砌到咁

搵咗你客服已經,本身漏咗條m.2散熱器無俾已經算,依家一打開部機真係
世事無絕對,只有夾硬黎
咁嚴重 淨係display card定乜件都會加
我都諗4月gpu可能仲貴諗緊家陣買左先 唔等消費劵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞