我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 7 )

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
如無意外冇問題的

等收司機聯絡電話
其實係睇個期抵唔抵玩
定係要確認咗張定單先得
你訂單編號係?
想問12k打機list有冇推介Thank you新手睇過i5-12409都夠打機?
你介唔介意聯絡我whatsapp客服
Ok
俾多1000蚊得唔得

3060 ti冇貨 上3070
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,499

1 x ASUS PRIME B660M-A DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,230

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$999

1 x Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$870

1 x ASUS KO Gaming GeForce RTX™ 3070 OC Edition 8GB GDDR6 LHR (只限砌機)
價錢:$6,999

1 x Thermaltake Toughpower GF1 650W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$699

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright Assassin X AX120 CPU Cooler
價錢:$229

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,034
https://www.faroll.com/customize#MjI0NywyODkxLDMzMDQsMzc3OCwzNzgzLDM4NTQsNDg4NSw0OTYx
3060同3070差好遠?如果用12600加3060係咪差好多?麻煩晒你呢幾日諗咗好耐
黎緊一兩三會出
留意我公司網站

黎緊一兩三日會出優惠list
唔超頻唔好諗12600

12400f足夠
5-6千蚊 間唔時打下LOL APEX
多數拎黎睇YOUTUBE 有咩好介紹 最好就細機箱
想砌部機淨係攞嚟打lol,其他乜都唔會做,要預幾多錢?
本身用緊9900K+ROG Z390-F 最近想upgrade
考慮緊 12600K/12700K + ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4
或者 5900X+ ROG STRIX X570-F
本身自己有240水冷
主要打CSGO 多
應該點揀好 見價錢唔係差好多
部電腦五年前砌落 而家用落有啲lag同慢 普通上下網記憶體又食得勁
想upgrade下部電腦 其實係唔係同成部砌過冇分別?
如果砌多部 主要畫圖用 sketchup autocad 3ds max 記憶體都食得多
都會打下機 lol
大概要幾多錢?
想問下機箱風扇連左pump fan唔識轉係唔係正常的
15000樓下

平時整3D圖多 我一星期先熄一次機 (係未唔好)
有時會打下機 啲大作玩到就得 唔會開爆效能
仲有成日解壓縮野 幾十萬個檔每次
桌面啲檔案入邊加埋幾百萬個檔

求指點🙏🙏🙏
點解atx 板搭個itx 盒既
唔係睇信仰咩
明白,我再睇睇先,唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞