我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 7 )

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
認真答你,從商角度,乜柒都加,來貨加價

唔係話邊間,係成個社會風氣都係咁我都係諗住消費卷到手砌,預到時會貴而家個價1到2K左右
悠二, 想問下條list有冇問題呀

1 x Intel® Core™ i7-12700K BOX 行貨
價錢:$3,299

1 x ASUS PRIME Z690-P WIFI D4 DDR4 ATX
價錢:$1,899

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600MHz C18 F4-3600C18D-32GTZN
價錢:$1,350

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,349

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3080 EAGLE OC 10GB GDDR6X LHR (只限砌機)
價錢:$8,499

1 x Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$899

1 x NZXT H510 Flow Compact Mid-tower ATX Case - Matte White
價錢:$699

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x Microsoft Windows 10 Home 64 Bit 中文繁體版 OEM
價錢:$989

1 x Gigabyte G34WQC A 34" VA 144Hz 1ms G-Sync Compatible Curved Gaming Monitor (贈送AORUS M2 Mouse)
價錢:$3,599

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $23,011
https://www.faroll.com/customize#MjI0OSwyMzg2LDM2NzIsMzczMCw0NjUyLDQ2NTksNDcxNSw0NzM4LDQ3ODUsNzgw
之前幫襯過你哋 (12k)
回頭客再砌機有冇優惠
1 x Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$870

係唔係正過evo 970?
點解見巴打們都係砌I5 I7多 反而無幾個砌I9,
同理條咪砌INTEL CPU好D?
別外DISPLAY到底砌邊張好? 70 / 70TI /80 / 80TI
預用5至8年(無壞則不換) 多數PS+打機日常用 (RUN到高效就得.光追,4K不強求)
佢應該點先用得到10k
每次5000都隔好耐派
今次第一期派5K,夾埋屋企人個份咪得
送多幾粒銅柱比你
悠二巴
打機多 想要細機箱
有冇6000左右list
點解嘅
AMD性價比差
12400f係咪好過5600x? 我見加埋價錢一樣
我都睇緊呢樣 不過不值平D
暫時睇中LG GL8xx系列
依家基本上平玩ge都係12400f或者低階12100f
話鳩知佢呀,內顯夠做啦打lol csgo
而家應該叫做:早買早享受,遲買貴幾舊
我保證我唔會因為消費券而襯勢加價

都係個句.除非我來貨加價

不過目前我睇唔到會加價.所以我唔會加價.甚至係降價
要細成點

因為6000蚊如果要砌itx未必夠
真係唔得
因為i7已經好夠用

display card冇話邊張.真係睇預算

而家係架啦.砌intel冇死
我覺得係
聯絡我客服
冇咩問題
Intel gen12係咪近年最强升級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞