我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 7 )

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
支持gigabyte

display card
唔包.只係會幫你裝試用版windows.你再自己入返key

不過你冇.我都有得賣
Display Card轉平d.3060唔使買咁貴
1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,660

1 x ASUS TUF GAMING B660M-PLUS DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,479

1 x Corsair VENGEANCE® RGB RS 16GB (2 x 8GB) DDR4 DRAM 3600MHz C18 Memory Kit
價錢:$750

1 x WD Blue WD20EZBX 2TB 7200RPM 256MB 3.5
價錢:$419

1 x Kingston KC2500 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$490

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3060 GAMING OC 12GB GDDR6 LHR 版本 (可單買或砌機減$100)
價錢:$4,299

1 x Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$799

1 x SilverStone FARA H1M PRO ARGB Tempered Glass Micro-ATX
價錢:$409

1 x Be Quiet! Dark Rock 4 CPU Cooler
價錢:$499

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,884
https://www.faroll.com/customize#MTY5NSwyMjQ4LDM0MDcsMzk5MSw0MTAyLDQ4ODIsNDkxMCw1MDk2LDUxNTE
我出道都10年了

2011年起高登

諗返起都真係好快

當年仲讀緊中學
搭單想問下底板本身無wifi功能
自己外置左wifi接受器係咪一定會差啲
成日lagging
有無高手知
你用邊張wifi 接收器
Amazon買個啲高分30美金個啲
想幫襯升下級的可惜我人在加拿大了
唔緊要

多謝你支持

有冇型號可以睇下?
你係咪話而係都係好後生
個陣15-6歳?
係呀

其實我都唔記得左幾多年上去高登

我第一次上去玩其實應該10歲再早d.不過個時冇理硬件台

之後去到好似13定14歲就開始上硬件台

個時中學都好多人知我邊個

而家26歲
搵左好耐先搵到個紀錄
Tp link ac1300 high gain usb wifi 2.4/5g (archer t3u plus)
最好就唔好用wifi usb 啦

同埋tp link支共野唔好用

我唔知加拿大有咩.

不過可以買既係WIFI Card.而且係AX制式.
Sor 唔太熟電子野 原來支共牌黎
咁我下次換野一次換左佢
Btw可以買既係wifi card係咪意思買個有wifi功能既底板?
有無咩建議

用緊rtx2060
I5 9400f
B360m
都係以前係你到買帶過黎

4張8gb ram

平時打下機執下相為主
打機都係打csgo個啲小玩3a大作
如果想升級之後可以有咩建議?
底板同芯片方面
如果你想升級 不如等遲d 換cpu mb好過
所以唔建議而家換?
就係想問下換mb有無推薦
Cpu感覺2060夠做好似唔洗換住
你用住先囉而家

唔夠用咪買12代 之後買塊有wifi既底板
屌掉轉左講
就係想問你換cpu mb但換咩好
好吧
R5 3600
B450M-PRO S
Crucial Ballistix 16GB 3600Mhz
GTX960
NH-U12S
TT650W
用緊上面堆件
為左換張3060Ti 想upgrade粒U 係咪依家最好換12代?
換左上面有冇野需要再換埋
同埋如果成事 小弟唔識拆同砌粒U 可唔可以成部比你搞埋
點解ud750gm咁平?
結衣vs石原?
全盛時期計
我15年都係跟你list砌i5 4460 + 750ti 既itx
除左中間換左張1060玩ff15之外, 其他件都用到E加
石原
係.一定係12代.

當然可以.聯絡我客服搞
做優惠姐

冇點解.原因唔方便講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞