我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 7 )

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
你個ID.我好似見過

條List還好用嗎
認真.我自己完全對結衣冇興趣

我鐘意石原多d
會唔會有人走去用750w跟平價文書機
但係即刻跛之前火牛唔係好似出過事咩
唔係啦, 高登acct唔係呢個名
如果你係話i5 4460條list, 仲開到機囉, 大作開全低效都仲玩到
但上個月起唔知點解, 一run in少少, 或者開game就會斷網, 抆網線再插番就會彈藍畫面
熄左隻game隔一陣就會正常番
之後洗左機情況好少少, 但都係頂唔順換機了, 等你地下星期送到黎
呢隻UD還好既

岩岩新出.Giga都知之前自己衰左

同埋爆黎爆去.都係P系列平價牛.其實就算以前個個AORUS火牛.我都未試過出事
原來已經落左單買了?
不過答你.係有既.砌4000蚊機.用呢隻火牛
4000蚊未算係平價文書
大把公司機用Celeron
都係配12代文書機
係, 其中一個搶到eagle 3060ti既人, 手起刀落即刻比錢買
今日仲同客服溝通完
部舊機連ssd都冇, 所以好撚期待呢個大升級
你唔好話 十二代Celeron 單核同埋解碼真係幾勁
但係得2c2t就
呢個年代at least i3啦 文書機
悠二🙏🏼🙏🏼
我本身cpu用緊i7 8700
RAM就16gb
Motherboard係asrock b365m phantom gaming 4
650w火牛
想換張display (maybe 3080 or 3080ti)
係咪淨係換個大d w數既火牛就得
悠二點解無再update yujihw?
琴日收左機,愉快使用中
另外想問下LG 22MN430H-B 會唔會返貨?
1 x Intel® Core™ i7-12700K BOX 行貨
價錢:$3,299

1 x ASUS ROG Strix Z690-A Gaming WiFi D4 DDR4 ATX
價錢:$2,899

1 x [砌機優惠]配搭ASUS指定系列 優惠價 $799 ROG LC ii 360水冷
價錢:$799

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600 Mhz C18
價錢:$1,099

1 x Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$870

1 x Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$899

1 x Antec DF800 FLUX ARGB Tempered Glass ATX
價錢:$549

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,494
https://www.faroll.com/customize#MjI0OSwzNzc4LDM4NTcsNDc0NSw0Nzg1LDQ5NDQsNDk4Mw

11,000-12,000 budget
自己有顯示卡
有無啲咩位需要改動?
火牛如果用antac既話邊隻好?定係用番list 呢個或其他好介紹?
ram方面呢個好嗎?或有無其他更好既選擇?
10k消費卷砌到咩?
偏向amd
想問下8000同13000打機組合可唔可以形容下爭幾遠?

P.S. 門外漢,打機用
呢個就唔得
可以差好遠
呢個唔會.建議你samsung t35f
冇咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞