我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 7 )

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
聯絡我客服先
你話濕唔濕濟

可以話俾你聽.真係好濕濟

有時d代理商話今日送貨.又變左過兩日先送.搞到我地d訂單出貨都好多麻煩

所以而家你搵我地客服.有message同你講.因為疫情關係.訂單或會延遲咁樣
問咗你哋客服同事
差隻牛

唔會怪你哋,純粹了解下

我自己生意啲客嘅物流都亂哂龍
我隻牛就係延完又延
原本想轉thermaltake GF1諗住快啲
結果都係要延
有時代理商自己都控制唔到
有機會搵唔到運輸拆櫃、派貨
啲司機中哂蕉
都夠既

RAM.最好真係加多兩條.加到total 32GB

但係如果加.應該會令你開唔到XMP

你要自己諗諗.

但係你呢個同一條RAM.已經冇哂了
如果純打機.i5 + 3070

如果會做多d野.直播之類.i7+3060Ti
同你夾左了
真係好痴線.呢期

d物流.倉存.冇一樣係準
係呀

冇辦法

Thermaltake大貨本身上星期到架啦.而家又要過多兩日
係.黎到香港都冇用.關口.拆櫃都冇辦法
已落單thx
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,499

1 x ASUS PRIME H610M-E DDR4 Micro-ATX
價錢:$750

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$580

1 x Kingston KC2500 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$490

1 x Sapphire PULSE AMD Radeon™ RX 6500 XT 4GB GDDR6 (可單買)
價錢:$1,850

1 x Antec NeoECO NE550M V2 80 Plus Bronze Semi Modular
價錢:$420

1 x Antec NX Series NX200M Tempered Glass Micro-ATX
價錢:$299

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $5,968
https://www.faroll.com/customize#MzQwNywzODUzLDQzOTEsNDQxNSw0ODg3LDQ5MTYsNDk2MQ
感謝大佬
如果直接換2條16+16 呢?
可以.不過有d浪費

當然你呢兩條ram.可以拎出去賣
唯有慢慢等
thx, 另外想請教下
Intel Core i9-12900KF
ROG Maximus Z690 Extreme Glacial, Z690
G.Skill D5-6000C36 32GB(2x16GB)
Rog Strix RTX3090 O24G
Samsung 980 PRO 2TB NVMe M.2 *2
牛同機箱唔知用咩好...
如果再玩埋3090水冷, 6皮係咪一定唔得
主要都係Apex 同最近Lost ark
咁3070邊張抵玩 雙風扇同三風扇分別大唔大
個人係prefer 三風扇多
唔會
你玩自組水?

如果唔係呢塊底板哂氣

用Hero算啦

家用頂級架啦
冇得選擇
KO 3070吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞