我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 7 )

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
12400 用pa120會唔會好誇張
1個月前都傳到3050會出,如果有上LIHKG問,連登仔會叫你等3050
唔該悠二 想問20000$ 左右筆直 有冇3080
唔會 同ax120其實都只係差100幾蚊 冇咩所謂
有上連登問
個陣你都有比個啲意見我張list
但個陣是冇人叫我等的
12400其實佢原廠都夠用
所以一般AX-120夠
PA120 係FOR 12600以上或者你有錢剩
1 x Intel® Core™ i7-12700K BOX 行貨
價錢:$3,299

1 x ASUS PRIME Z690-P WIFI D4 DDR4 ATX
價錢:$1,899

1 x G.Skill Trident Z Neo Series 32GB (2 x 16GB) DDR4 3600MHz C18 F4-3600C18D-32GTZN
價錢:$1,350

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,349

1 x [砌機優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 3080 GAMING OC 12GB GDDR6X (送Gen4 500GB SSD)
價錢:$11,599

1 x Thermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$899

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $21,563
https://www.faroll.com/customize#MjI0OSwyMzg2LDMyNTMsMzczMCw0NjUyLDQ3MzgsNDc4NSw0OTQ3
我記得有人想砌1660S,我留咗句等埋1月尾6500XT 或者 3050
岩岩睇過

你有提過我個cpu同埋個牛可以轉好啲
同埋一開始幫我砌左個1650display card 因為個陣我話5-6k budget
你一個月前,應該係砌悠二將2千6百幾 GIGA 1660S?冇所謂啦

我夠砌咗5600G先知12代會過一個月出啦。
不過始終內顯5600G>12400既UHD730好多,所以如果我唔加GPU,其實OK的
個陣係2999啊屌
可能我覆咗第個,總之又係有個人想砌1660S,我叫佢等埋3050。

不過如果你本來5-6K,我地都唔會預你加到8K砌3050啦
向好方面諗,1660S$2999,好過出面$3400砌
我本身cpu用緊i7 8700
RAM就16gb
Motherboard係asrock b365m phantom gaming 4
650w火牛
想換張display (maybe 3080 or 3080ti)
係咪淨係換個大d w數既火牛就得
之前係法奧買左隻noctua u12s黑色版
想問香港有冇得免費拎 / 比錢買LGA 1700扣具?

所以我啱啱見到悠二6k幾幫人砌左個3050咪好絕望

雖然我只係攞嚟打lol
呢個可以直接聯絡返香港代理商

amart
因為我降價降得好勁
冇㗎喇
我差唔多六七年先換一次電腦
之前個750ti戰左6年
今次1660s應該都咁上下

希望七年之後你仲係到啦咁我到時可以直接係到搵你幫手砌
想問砌機係咪唔包window?
想問問悠二 聽人講gigabyte 係唔係比較易壞
我粒5600g都唔夠你張750ti勁
我都係打lol, csgo, 食雞,黎明死線
我都是咁上下
3A game間中玩
Display Card冇問題

其實底板都冇問題.係超頻差d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞