[整合] 疫情下各國入境限制

996 回覆
320 Like 16 Dislike
準備七月去, 睇法國駐港領事館係寫去藥房整

外國游客抵達法國後,可前往當地藥房(請參考 Sante.fr 網站上的地圖)申請疫苗接種等效證書。申請者需提供以下文件:
- 護照
- 疫苗接種紙本証書正本
以上文件必須顯示申請人的姓名,出生日期以及接種日期,疫苗名稱,接種針數以及接種國家或地區。
發出疫苗接種等效證書最高收費為36歐元。
對於未接種疫苗的人士,如若參加健康通行証適用范圍內的各項活動(如餐廳就餐、參觀博物館、參與大型活動等),您必須持有72小時內的核酸檢測陰性証明。
可以呀,去支那旅行
有無人無打針去過越南?
網上資料唔多
好似無打針都隨便入

打算去英國之前去泰國越南各一個月嘆世界
睇你去邊,日本好似唔認科興
[超突發]日本6月旅遊入境最新消息!入境免檢測!
https://lih.kg/3007828
想知經土耳其轉機去歐洲
歐洲當地入境唔洗pcr test
香港離境同土耳其轉機洗唔洗pcr test?
就黎飛 但有屋企人中左 好驚
驚就喺香港做埋先,$240買個平安都好
就係驚做左發現中招 睇下有無得唔做
驚閪咩佢地好撚hea
求奇R吓就算
唔駛做,就算入境土耳其都只係航空公司地勤check針紙,入境人員完全唔check! (利申經土耳其去完歐洲兼已返埋香港)
咁就好了
知唔知0針撚點樣?
好呀
韓國係咪開返關啦
去飛去玩|韓國擬6月放寛旅客入境 香港有份
https://ynews.page.link/nVAd

係咪即係終於有機啦
硬食啦 忍左三年啦
照去啊屌
巴打打算點Plan 我見佢話淨可以入境濟州同囊陽 咁即係唔可以直接去首爾?
港豬
求救
0針嚟緊8月要去台灣工作 幾個月後返
上唔上到機 同 係咪0針就算係台灣都返唔到香港
唔想為咗呢壇嘢打針
有無人知個康復碼可唔可以當康復證明入境法國?流流地咁
同你一樣0針,連台灣都入唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞