[整合] 疫情下各國入境限制

996 回覆
320 Like 16 Dislike
祝大家都順順利利
我就係咁伏左自己, 機票買左星期一返。而家要改, 漢沙仲要打極無人聽, 打左咁耐去德國先有個德國女人幫手改, 仲要補錢

PS 米蘭經法蘭克福轉機
same
而家少淆係咪焗住要硬食針屌 忍到而家真係唔想打
佢嗰疫苗證明係咪要去當地藥房申請
想問下 申請左呢張 係咪去其他地方就唔洗再理 一張夠用全歐
強貼留名多次先
有無ching 之前米蘭返香港? 跟意大利領事館個份list 搵到一間係milan city 但要48 小時先拎再PCR ,

機場Sheraton 病得做但唔見佢on the list

香港政府on9
仆街了
睇見你呢度先發現自己都係買左星期一回程機票
From finland
總之就俾香港政府玩死。 人地外國work life balance .. 邊個會weekend開門做

你張機票有無得改架?仲要一改要改埋抗疫酒店, 仲要未必有位。 真係心很累
剛問左機場星期六日都有得做,不過機場做就貴d
你有冇check 過法國既機會有冇得做test
義大利係咪三針入境就得
我米蘭經法蘭克福走呀
等6月出左details 先打算
岩岩睇啲檢疫酒店睇到嬲,人地國家開關,我地仲迫鳩自己友比幾千蚊坐監
我今日睇首爾仲係10xx
但又唔敢買住 同埋諗起要係個邊做埋檢測先返得黎,即刻唔想去

Update 少少無聊野比大家
琴日打左去法國領事館問
個職員唔情唔願咁答左我兩句 唔知係咪阻住佢high tea

佢答我嘅野同網上資料一樣

1. 打曬針出示針紙一定入到境
2. 未打針做pcr 都可以入到境

最後叫我send email連埋啲詳細資料同文件比佢地睇
結果今日睇佢地reply email原來都係叫我自己上網睇

個網址係呢個:https://www.interieur.gouv.fr/covid-19-international-travel
仔細一睇同樓上絲打提供嘅一樣 只係中英文版本
我屌
即係到時帶埋香港針紙去旅行
這是必須的
好想順利入境呀呀呀呀呀呀呀
未打針做pcr 都可以入到境咁好!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞