[整合] 疫情下各國入境限制

996 回覆
320 Like 16 Dislike
有冇美國?
真係羨慕佢地有咁多假
返腥港先係最難
我當時改機票酒店都改咗3次
真係得港共咁反智乜都慢半拍
真 根本好多國家都開放
係返嚟好麻煩
如果返黎無錢 但逗留期又過左咁點算
巴打你幫手揾啦我未得閒
但以我所知就要打針先比入
有用post 感謝樓主
入境果時海關淨係要打針證明
樓主我想問下有冇澳洲
樓主加油!!!
如果你冇預好多時間環島既話 凈係係東/南/西/北是但玩一邊 就join返local團 貴係貴左D 但真係好方便

冰島天氣係可以一個鐘內由天晴>暴雨>天晴>暴風雪>天晴 如果你冇渣開呢環境既話應該唔會開到好快 又或者炒左車仲麻煩

但如果大把時間環島既話就另計 始終渣車想幾時停車影下相都得 join tour就冇咁方便

同埋冰島冬天天氣勁差 睇極光係你目標既話就唔好揀冰島 去冰島就唔好預睇到極光 Bonus黎 幾年前去左7日毛都睇唔到條 去芬蘭一個星期差唔多晚晚都睇到
疫情之前聽過有啲人會join local tour或者喺當地揾人組團自駕遊
冬天自駛好似好高危
依家睇中左一個6日同一個7日團
不過好貴,要16000/19000
但冬天靚啲同易啲睇到極光
有揸開車嘅應該唔難?
利申有車牌諗住去自駕遊
如果你冇預好多時間環島既話 凈係係東/南/西/北是但玩一邊 就join返local團 貴係貴左D 但真係好方便

冰島天氣係可以一個鐘內由天晴>暴雨>天晴>暴風雪>天晴 如果你冇渣開呢環境既話應該唔會開到好快 又或者炒左車仲麻煩

但如果大把時間環島既話就另計 始終渣車想幾時停車影下相都得 join tour就冇咁方便

同埋冰島冬天天氣勁差 睇極光係你目標既話就唔好揀冰島 去冰島就唔好預睇到極光 Bonus黎 幾年前去左7日毛都睇唔到條 極光指數預測係上到7定8 但晚晚都打風咁 去芬蘭一個星期差唔多晚晚都睇到
如果去到海外旅遊簽證過期遣返回港
但飛機係禁而我冇book酒店
香港係咪都要硬食比我番去
欣賞
想問吓馬代嘅入境限制
Lm
冬天好玩定夏天好? 諗緊幾時去
打咗科興當唔當疫苗先
冰島你要跟季節之餘,要跟當地天文台雲圖行動,
睇餸食飯,邊到無雲去邊到

我幾年前去自駕遊玩半個月,頭幾日原地等完全白果,後尾轉策略,每日都去無雲地區,結果晚晚大景極光!影到傻
原來係出發前要book定?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞